Flespompoen gevuld met pittig gehakt - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

12 september 2020 om 12:38 • Aangepast 19 september 2020 om 13:24
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 12 september hoorde je chef Maarten Saakes. Hij ging aan de slag met flespompoen en gehakt, waarmee hij een heerlijk, makkelijk te maken ovenschotel maakt.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • een flespompoen
  • tweehonderd gram half-om-half gehakt
  • een grote gesnipperde witte ui
  • tien champignons
  • een eetlepel tomatenketchup
  • een druppel tabasco
  • twee theelepels sambal
  • een rode peper
  • honderd gram geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je deze ovenschotel:

  • Snijd van de hals van de pompoen gelijke plakken.
  • Schil de rest van de pompoen, haal de pitten eruit en snijd in gelijke blokjes van een bij een centimeter.
  • Hol de pompoenscijven uit.
  • Bak de gesnipperde ui glazig aan. Snijd de champignons in vieren en bak ook deze aan. Dit aanbakken doe je in een kleine hoeveelheid boter.
  • Meng alles in een mengkom.
  • Verwarm de oven voor op honderdtachtig graden.
  • Rul het gehakt zonder boter of olie.
  • Voeg vervolgens ketchup, tabasco, sambal en ringetjes rode peper toe.
  • Zet dan het vuur uit.
  • Meng het geheel en voeg uien, champignons en pompoen toe.
  • Als dit goed gemengd is, ga je de uitgeholde pompoenschijven vullen.
  • Leg de gevulde pompoenschijven op een bakplaat met bakpapier in de oven. Een minuut of vijfendertig.
  • Daarna strooi je de geraspte kaas over het gerecht.
  • Laat dit nog een minuut of twintig garen in de oven.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!