Kimchi van komkommer - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

19 september 2020 om 12:30 • Aangepast 26 september 2020 om 12:34
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 19 september hoorde je Harm van den Bisen. Hij koos deze week voor de komkommers van René Tielemans uit Boekel. Chef Harm maakt deze week een heerlijk bijgerecht voor bij nasi of bami: kimchi van komkommer.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Dit heb je nodig:

  • twee komkommers
  • twee bosuitjes
  • een eetlepel chilipoeder
  • een eetlepel gemberpoeder
  • drie teentjes knoflook
  • twee eetlepels sojasaus
  • honderd ml water
  • een theelepel zeezout

Zo maak je het:

  • Snij de komkommer en bosuitjes doormidden en in lange, dunne repen.
  • Leg ze in een kom en voeg chilipoeder, gemberpoeder, fijngehakte knoflook, sojasaus en zeezout toe.
  • Plaats ze rechtop in een glazen pot die je kunt afsluiten.
  • Vul de pot helemaal met water en sluit hem hermetisch af.
  • Laat de pot minimaal 24 uur rusten in de koelkast.
  • Hoe langer de kimchi kan rusten, hoe intenser de smaak.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!