Babyfoons op de longafdeling om snel te communiceren met coronapatiënten

24 oktober 2020 om 08:00 • Aangepast 24 oktober 2020 om 16:40
nl
Het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal zet sinds deze week babyfoons in op de longafdeling om snel te communiceren met coronapatiënten. "Het bespaart veel tijd en middelen", zegt manager Ouke Hoedemaker van de zorgeenheid Longgeneeskunde.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De introductie van babyfoons werd tijdens de evaluatie van de eerste coronagolf in het West-Brabantse ziekenhuis geopperd. “Patiënten die bewezen of mogelijk besmet zijn met het coronavirus liggen in isolatie achter gesloten deuren. De verpleegkundigen kunnen de patiënten dus niet horen of zien. Daarvoor moeten zij de kamer betreden en beschermende kleding aantrekken”, vertelt Hoedemaker. Dankzij de babyfoon kan de verpleegkundige meteen zien hoe het met de patiënt is en een gesprek voeren.

De intensive care (ic) en spoedeisende hulp van Bravis waren al enige tijd vertrouwd met de babyfoon. Zo wordt het apparaat op de ic gebruikt om er snel achter te komen als alarmen van beademingsapparatuur en pompen afgaan.

Ook elders in Nederland is de babyfoon geen onbekende. Zo doneerde Philips in maart 3200 babyfoons aan ziekenhuizen in Nederland en België voor de communicatie met coronapatiënten. Zo kon én tijd worden bespaard én het gebruik van beschermende kleding, waar toen schaarste aan was, teruggedrongen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.