Runderstoofpot met speculaas - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

24 oktober 2020 om 12:32 • Aangepast 26 oktober 2020 om 10:07
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na half elf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 24 oktober hoorde je Harm van den Bisen van Hutten Catering. Hij ging aan de slag met duurzaam geproduceerd rundvlees van Henk Broeders uit Berkel-Enschot.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig voor dit gerecht:

  • vijfhonderd gram sukadelappen
  • een grote ui
  • een winterpeen
  • twee teentjes knoflook
  • twee eetlepels bloem
  • een flinke klont boter
  • een glas rode wijn
  • twee eetlepels balsamico-azijn
  • vijfhonderd milliliter runderbouillon
  • vijf kruidnagels
  • een steranijs
  • twee laurierblaadjes
  • 'n paar speculaasjes

En zo maak je het:

  • Snijd de sukadelappen in stukken.
  • Doe het vlees in een schaal, doe hier de bloem bij en schep even om.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en hak in stukjes. Schrap de winterpeen en snijd in kleine plakjes.
  • Zet de stoofpan op het vuur en laat hierin een flinke klont boter smelten. Fruit de ui en de knoflook en voeg dan de sukadelappen toe. Bak heel kort aan en blus het vlees dan af met de rode wijn. Breng aan de kook.
  • Schenk balsamico-azijn en runderbouillon in de stoofpan. Voeg de wortel,kruidnagels, steranijs en laurier toe en laat de stoofpot minstens twee-en-een-half uur stoven op laag vuur.
  • Roer regelmatig even door. Na de stooftijd verbrokkel je de speculaasjes boven de stoofpan. Laat dan nog dertig minuten zachtjes pruttelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!