Man overgoot zijn vrouw met kokend water, maar zij wil hem niet in de cel
Op zaterdag 16 mei kreeg de politie iets na middernacht een melding binnen. In een huis in de Bossche wijk De Kruiskamp zat een vrouw die zware brandwonden had opgelopen. Een aantal agenten kwam poolshoogte nemen en zag hoe de vrouw van nek tot benen verbrand was. Ze had grote blaren en haar huid liet op meerdere plekken los.
Het 22-jarige slachtoffer woonde drie kilometer verderop in Den Bosch. Ze was in kletsnatte kleren naar het huis van een vriendin gelopen en vertelde dat ze zichzelf had overgoten met heet water.
Haar 25-jarige man werd echter aangehouden voor betrokkenheid. Het slachtoffer werd overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam. De man en de vrouw zijn van Eritrese afkomst en hebben een dochtertje van vier.
''Je kunt toch niet zomaar iemand als een kip ontvellen met heet water?''
Uit onderzoek bleek dat de man al vaker gewelddadig was geweest richting zijn vrouw. In de weken na het ongeval luisterde de politie telefoongesprekken af tussen de verdachte en zijn vrouw. Zo zei de vrouw: ''Het is dat ik mijzelf kon redden, maar jij wilde opnieuw water koken en voor de derde keer over me heen gieten.'' Ook vertelde ze: ''Je kunt toch niet zomaar iemand als een kip ontvellen met heet water?''
Man belooft het nooit meer te doen
De man beloofde het nooit meer te zullen doen en zei: ''Laten we het er niet over hebben, liefje. Het kan zijn dat onze gesprekken opgenomen worden.''
Het slachtoffer hield dan ook vol dat haar man niet schuldig is en pleitte voor zijn vrijlating. Tijdens de zitting was de vrouw dan ook niet aanwezig als slachtoffer, maar ze ondersteunde haar man. Ze deed dat ook in een speciale brief.
Toch straf
De officier van justitie vond dat de man toch gestraft moet worden. “Als we mee zouden gaan in het verzoek dat het slachtoffer in haar brief doet, dan zouden we iedere pleger van huiselijk geweld er bijna toe uitnodigen om te zorgen dat zijn of haar slachtoffer ook een dergelijke brief gaat schrijven.”
De officier van justitie eiste drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk en verder een verplichte behandeling.