Tiramisu met kruidnoten - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!
21 november 2020 om 12:38 • Aangepast
23 november 2020 om 09:30
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 21 november hoorde je Harm van den Bisen van Hutten Catering. Met kruidnoten uit Huttens eigen bakkerij maakt Harm een heerlijk sinterklaasgerecht.
Wat heb je nodig:
- drie eetlepels suiker
- tweehonderdvijftig gram slagroom
- tweehonderdvijftig gram mascarpone
- tweehonderdvijftig gram kruidnoten
- drie deciliter chocolademelk
- een theelepel koekkruiden
- een stukje pure chocolade
Hoe maak je deze tiramisu:
- Klop de slagroom met de suiker stijf
- Voeg daarna de mascarpone en de koekkruiden toe en meng het goed door elkaar
- Doe een beetje chocolademelk in een kommetje en doop hierin een paar kruidnoten, zodat ze wat chocolademelk opnemen.
- Bouw de tiramisu op, waarbij je op de bodem begint met de geweekte kruidnoten.
- Als de bodem bedekt is, schep je hier ongeveer de helft van het mascarponemengsel op
- Rasp hier wat pure chocolade overheen
- Daarna weer een laagje geweekte kruidnoten, mascarponemengsel en je eindigt met geraspte pure chocolade en kruidnoten
- Laat de mascarpone minstens twee uur opstijven in de koelkast.
Smakelijk!