Garnalencocktail met chili-tomaten mayonaise en een gevuld eitje

28 november 2020 om 12:48 • Aangepast 30 november 2020 om 10:51
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 28 november hoorde je in De Week van de Jaren 80 op de radio koksopleider Marcel Naring van Curio in Breda. Hij combineerde twee klassiekers en gaf er een moderne twist aan. De verse eieren uit het recept komen van de Walnoothoeve in Hoeven.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig voor tien personen:

  • zevenhonderdvijftig gram Hollandse garnalen
  • een kleine ui
  • twee vleestomaten
  • vijftig gram kappertjes
  • twintig gram amandelschaafsel, licht gebruind in de pan
  • vijftig gram olijfolie
  • twee eetlepels verse bieslook, gesneden
  • twintig ml balsamico azijn
  • een kropsla
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  • Ontvel de tomaten en snijd in blokjes
  • Snipper de ui en snijd de kappertjes fijn
  • Zet een bakpan op het vuur en fruit de ui aan in de olijfolie, drie tot vijf minuten
  • Voeg achtereenvolgens de aceto balsamico, blokjes tomaat en kappertjes toe
  • Zet het vuur nu uit en meng alles met de garnalen, het amandelschaafsel en de gesneden bieslook
  • Breng op smaak met zout en peper en zet het mengsel koud weg

Chili-tomaten mayonaise

Dit heb je nodig:

  • negentig gram yoghurt
  • veertig gram gepasteuriseerd eiwit
  • driehonderdzestig gram zonnebloemolie
  • een limoen (limoensap)
  • een eetlepel tomatenketchup
  • een mespuntje chilipoeder
  • een mespuntje paprikapoeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

  • Meng alle ingredienten, behalve de olie, met een staafmixer in een maatbeker
  • Voeg druppelsgewijs de olie toe tot er een gladde creme ontstaat
  • Breng op smaak met zout en peper

En dan de gevulde eieren

Dit heb je nodig:

  • vijf eieren
  • twee eetlepels chili-tomaten mayonaise
  • peper en zout
  • Breng de eieren in een pan met water aan de kook
  • Kook de eieren op het moment dat het water kookt acht minuten
  • Giet de eieren af, laat ze schrikken in koud water en pel de eieren in het water
  • Halveer de eieren en lepel het eigeel er voorzichtig uit
  • Prak het eigeel fijn met een vork, meng de chili-tomaten mayonaise erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
  • Vul de eieren met het mengsel, dan kan met een lepel of met een spuitzak

Tot slot: presenteer de garnalencocktail in een mooi glas.

Doe onder in het glas eerst wat geplukte kropsla en werk de cocktail af met wat gesneden bieslook.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!