Brownies met donker bier - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend'
6 februari 2021 om 12:35 • Aangepast
8 februari 2021 om 11:04
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 6 februari hoorde je André Huijsmans, koksopleider bij Curio in Bergen op Zoom. Hij koos voor het Stout-bier van Harry de Vos uit Steenbergen en bedacht een Stoute Brownie.
Wat heb je nodig:
- honderd gram pure chocolade
- honderd gram boter
- twee eieren
- honderdvijftig gram kristalsuiker
- honderd gram patentbloem waar je twee gram zout door hebt gedaan
- twee deciliter Stout
En zo maak je deze brownies:
- Vet een bakvorm in met wat olie of boter. (Dit recept is goed voor een vorm van twintig bij twintig centimeter)
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie
- Klop ondertussen de eieren met de suiker zeer schuimig (Als je de suiker in drie delen toevoegt, lost-ie beter op)
- Spatel nu de bloem met zout door de eiermassa
- Voeg nu de stout toe, goed mengen.
- Als laatste voeg je de gesmolten chocolade/botermassa toe
- Goed roeren zodat er een gelijkmatige verdeling is
- Giet in de bakvorm
- Afbakken op honderdtachtig graden, ongeveer vijfendertig minuten.
Het Stout-bier kan je dan erbij drinken.
Smakelijk!