'Heimweevoer naar carnaval!' Zo omschrijft Betty van den Oetelaar haar frikandellen cake-recept
Benieuwd hoe je de Frikandellen Mash Cake moet maken? Bekijk dan de video!
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- 200 gram geraspte kaas
- 500 gram gekookte aardappels / aerpels
- 25 gram roomboter
- Curry
- Gesneden uitjes
- Een ei
- Peper en zout
- Frikandellen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat de frikandellen al een klein bietje licht afgebakken zijn. Snijd ze door de helft en rol ze in het bladerdeeg. De frikandel mag een klein bietje uitsteken, maar niet teveel.
Pak een ingevet bakblik en maak een mooie cirkel van frikandelrolletjes. Smeer de rolletjes in met eigeel. Zet ze in de voorverwarmde oven van 200 graden en bak ze 20 minuutjes af.
Pureren maar!
Ondertussen maak je de aardappelpuree. De aardappels heb ik al gekookt, voeg een flinke dot boter toe, bietje peper, bietje zout. En tot slot de geraspte kaas. Stamp dit alles lekker door elkaar tot je een mooie puree hebt.
Zijn de frikadellenrolletjes klaar? Pak ze uit de oven en begin de schaal te vullen met puree. Zorg dat het bijna net zo hoog komt als de frikandellenrolletjes. Pak dan een grote soeplepel en maak in het midden een goeie kuil. Een soort juskuiltje, maar dan voor de curry. Spuit de kuil vol met curry en sprenkel de gesneden uitjes over je mash cake.
Tot slot haal je voorzichtig de ring van het bakblik, et voilà! Je eigen Frikandellen Mash Cake!
Winactie
Heb jij de Frikandellen Mash Cake gemaakt? Laat dan op de Facebookpagina van Omroep Brabant een foto achter! En wie weet win jij een Brabander sjaal!
Meer recepten?
Wil je meer recepten van Betty proeven? Kijk dan eens op YouTube of op de Facebookpagina van Omroep Brabant!