Als Oosteind niet naar de kroeg kan, komt de kroeg naar Oosteind: 'Toch samen een pilsje pakken'
Benjamin Roeland is de bedenker achter deze alternatieve kroegentocht. Hij is ook degene die de livestream aan elkaar praat. Hij heeft de opnames al achter de rug en de lol die hij daarbij gehad heeft was enorm. "Het begon ooit in de bouwschuur van carnavalsvereniging 'da zeg ‘k nie'. Het was toen zo koud dat we bij iemand in zijn thuiskroeg een pilsje zijn gaan pakken om op te warmen. Hier was het bier op en zijn we met z’n allen naar de volgende kroeg gegaan. Dit hebben we elke jaar terug laten komen, waar we ooit begonnen zijn met 15 personen hebben we nu een club van ruim 70 man."
Deze keer moest het allemaal anders door corona. "Geen kroegentocht voelde niet als een optie. Dus zijn we de tocht gaan filmen. We hebben alle kroegen bezocht. En net als anders reed er een platte kar met muzikanten door de straten en met de carnavalsvierders op de fiets erachter. Dit jaar hebben ze dit met een zeer klein clubje gedaan en coronaproof. De andere carnavalsvierders kunnen comfortabel meegenieten vanuit de huiskamer. Alle ingrediënten zijn er. "Zelfs de pilsjes en de bingokaarten hebben we al bezorgd."
Benjamin geeft een korte opsomming van wat er in de twee uur die de kroegentocht duurt, voorbij komt. We hebben de proclamatie van de prins, we hebben een muziekbingo waarbij je kunt inbellen zodra je bingo hebt. We nemen iedereen mee naar de vier thuiscafé's waar de tap continue loopt met schnaps op de bar. De traditionele popverbranding ontbreekt ook niet. Ik denk dat we heel dicht in de buurt komen van het echte werk, maar volgend jaar hopen we toch op een fysieke 14e kroegentocht."