Quesadilla's gevuld met jonge boerenkaas en geroosterde bloemkool, geserveerd met tomatensalsa

20 februari 2021 om 12:56 • Aangepast 22 februari 2021 om 10:23
nl
Elke zaterdag hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 20 februari hoorde je Ronny Markestein, koksopleider bij Curio in Breda. Met jonge boerenkaas van Kaasboerderij De Leyedaeler in Goirle maakt hij een heerlijk Mexicaans getint borrelhapje.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Dit heb je nodig:

Voor de bloemtortilla's (ongeveer 6 stuks):

  • tweehonderdvijftig gram bloem
  • halve theelepel zout
  • een theelepel olie
  • een theelepel bakpoeder
  • honderd milliliter lauwwarm water

De vulling:

  • een kleine bloemkool
  • een teen knoflook
  • een sjalot
  • honderdvijftig gram geraspte kaas van de Leyedaeler
  • snufje gerookt paprikapoeder

De salsa:

  • tweehonderdvijftig gram tomaten
  • twee bosuien
  • een teen knoflook
  • een Spaanse peper
  • olijfolie
  • (sushi)azijn
  • peterselie
  • Zeef de bloem boven een kom en voeg alle bestanddelen toe.

Meng alles en kneed tot een soepel en egaal deeg.

Verpak het deeg in vershoudfolie en laat dertig minuten rusten.

Verdeel het deeg dan in zes gelijke bolletjes.

Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg dun uit met een deegroller.

Bak de tortilla's op medium hitte in een droge koekenpan, elke kant een minuut.

  • Verwarm de oven voor op honderdnegentig graden.

Snij de bloemkool tot kleine roosjes.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Meng dit met de bloemkoolroosjes, een scheutje olijfolie, peper en zout en een snufje gerookt paprikapoeder.

Doe alles in een ovenschaal en zet deze twintig minuten in de voorverwarmde oven.

Roer halverwege een keer door.

Laat de tortilla's een beetje afkoelen voordat je de quesadilla's gaat maken.

  • Snij de tomaten in kleine blokjes en laat ze in een vergiet uitlekken.

Snij de bosui in ringetjes, houd hier een beetje van achter voor de garnering.

Hak de peterselie en knoflook en Spaanse peper fijn.

Doe alle gesneden groente in een kom en voeg er een scheutje olijfolie en azijn aan toe.

Meng de salsa en breng op smaak met zout en peper.

Afwerking

  • Verwarm de oven voor op honderdtachtig graden.
  • Beleg een tortilla met de bloemkool, kaas en een beetje van de salsa.
  • Leg hierop een andere tortilla.
  • Maak op deze manier nog twee tortilla's.
  • Leg deze op een ovenplaat met bakpapier en zet in de oven voor tien minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  • Haal uit de oven en snij in zes gelijke stukken.
  • Bestrooi met de overgebleven bosui en zet een bakje van de salsa erbij.
  • Heerlijk bij de borrel.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!