Italiaanse soep met gehakt en bonen - Smakelijk recept uit Lekker Weekend!

27 maart 2021 om 12:33 • Aangepast 29 maart 2021 om 10:08
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 27 maart kwam het recept van Harm van den Bisen. Hij maakte een Italiaanse Ribollita-soep met een desembrood.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Dit heb je nodig:

  • een half desembrood
  • driehonderd gram rundergehakt
  • een ui
  • vierhonderd gram witte bonen
  • vierhonderd milliliter passata
  • tweehonderd gram spinazie
  • twee teentjes knoflook
  • vierhonderd gram tomatenblokjes
  • vierhonderd milliliter water
  • drie eetlepels olijfolie en een beetje boter
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze:

  • Scheur het brood in stukken en bak de stukken goudbruin in een pan met boter en olijfolie. Bestrooi eventueel met wat zeezout. Haal de stukken uit de pan, leg ze op een bord en zet even apart.
  • Hak ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak tot het goudbruin is. Voeg het blik passata, de tomatenblokjes en water toe. Laat tien minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de witte bonen toe en roer de spinazie door de soep tot de blaadjes geslonken zijn.
  • Schep de soep in de borden en verdeel de stukken brood over de soep.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!