Hangop met granola - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'
Dit heb je nodig:
- twee liter volle boerenyoghurt
- honderdvijftig gram havervlokken
- honderdvijftig gram gemengde ongezouten noten
- dertig gram zonnebloempitten
- dertig gram pompoenpitten
- dertig gram lijnzaad
- vier eetlepels honing
- drie eetlepels kokosolie
- twee theelepels Chinese 5-spices
- een mango
- honderd gram melkchocolade
Bereiding:
- Maak een schone doek vochtig en leg deze in een vergiet of bolzeef. Plaats deze boven een kom.
Giet de yoghurt in de theedoek en vouw de doek dicht zodat de yoghurt is afgedekt.
Zet dit een nacht in de koelkast zodat het vocht uit de yoghurt kan lopen.
Schraap de volgende ochtend de achtergebleven yoghurt, dat is dus de hangop, van de theedoek en doe dit in een schone kom.
- Verwarm de oven voor op honderdtachtig graden.
Ronny gebruikt voor dit recept de Chinese 5-spices. dat geeft net een andere twist aan de granola.
De bereiding is eigenlijk heel simpel:
Doe alles in een kom, behalve de chocolade en de mango. Roer alles goed door elkaar en bak de granola in de oven, die je hebt voorverwarmd op honderdtachtig graden.
Het bakken duurt vijftien tot twintig minuten. Schep het geheel na tien minuten een keer om.
Haal de granola uit de oven en laat afkoelen.
Schil de mango en snijdt in stukjes van een bij een centimeter.
Hak de chocolade in stukken. Dit kun je zo grof laten als je zelf wilt.
- Verdeel de hangop in kommetjes en sprenkel hier de granola over.
Maak af met de mango en chocolade.
Eet smakelijk en fijne Paasdagen!