Liveblog

Coronanieuws: 'Reële kans dat quarantaineschenders gepakt worden'

28 april 2021 om 06:26 • Aangepast 29 april 2021 om 10:47
nl
Ook deze woensdag houden we je op de hoogte van het belangrijkste nieuws over de coronacrisis in Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van Redactie & ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

De hoofdpunten:

  • De KNVB hoopt dat er dit weekend weer publiek bij eredivisiewedstrijden mag zijn.
  • 1722 nieuwe besmettingen in onze provincie woensdag.
  • Direct lange rijen bij het openen van de terrassen.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze themapagina.

Liveblog

23.00

Liveblog gesloten


Morgen lees je alle ontwikkelingen hier uiteraard weer. Teruglezen kan altijd hieronder.

22.30

'Los privacyproblemen CoronaMelder-app zo snel mogelijk op'


De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat het ministerie van Volksgezondheid de privacyproblemen met de CoronaMelder-app zo snel mogelijk moet oplossen. Als dat niet lukt, moet de app er tijdelijk uit. Amerikaans techmedium The Markup meldde eerder dat Google een blauwdruk maakte voor CoronaMelder-apps waar problemen in zitten.

Volgens The Markup kunnen apps die standaard op het besturingssysteem Android zitten bij gegevens van gebruikers van de CoronaMelder-app.

22.10

Brabantsedag weer verzet

De 63e editie van de Brabantsedag in Heeze is opnieuw verzet. De grootse theaterparade stond gepland op zondag 29 augustus. "Alhoewel de verwachting is dat er eind augustus veel mogelijk zal zijn, biedt het openingsplan van de overheid te veel onzekerheden in aanloop naar de parade", schrijft de organisatie. De organisatie wil niet het risico lopen dat de wagens er door de coronaregels minder mooi uitzien.

21.30

NOC*NSF hoopt ook op vaccinaties voor coaches

NOC*NSF zou graag zien dat afgezien van de sporters ook de betrokken trainers en overige stafleden voorafgaand aan de Olympische Spelen van Tokio worden gevaccineerd. "Sporters wel en de coaches niet, dat is wel een beetje typisch Hollands", zei Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van de sportkoepel.

Wel heeft NOC*NSF goede hoop dat dit gaat gebeuren. Van Zanen: "Nu zitten we bijvoorbeeld in de situatie dat de voetbalsters zijn gevaccineerd maar coach Sarina Wiegman niet. Als zij besmet zou raken, heeft dat consequenties voor het hele team. Daarom zou het heel fijn zijn als er bepaalde afspraken over gemaakt kunnen worden."

20.12

De Jonge: reële kans dat quarantaineschenders gepakt worden


De kans dat je betrapt wordt als je je straks niet aan de quarantaineplicht houdt is 'reëel'. Dat zei zorgminister Hugo de Jonge woensdag tijdens een Kamerdebat over deze plicht. Meerdere Kamerleden betwijfelden dat. Het team dat de boa's op mogelijke overtreders kan afsturen bestaat namelijk maar uit tien mensen.

Volgens het voorstel moeten reizigers uit landen met een zeer hoog coronarisico straks een adres opgeven waar ze tien dagen in quarantaine gaan, plus een telefoonnummer waarop ze bereikbaar moeten zijn. Een van de tien leden van het belteam kan ze vervolgens bellen voor controle en zo nodig een boa inseinen dat er iets niet in de haak is. Het team kan volgens De Jonge straks driehonderd mensen per dag bellen.

19.44

Opening terrassen zonder problemen verlopen


De eerste dag van de heropening van de terrassen is goed verlopen. De terrassen zaten vol en rond zes uur gingen de gasten zonder problemen weg. Eerder vreesden horecaondernemers dat terrasbezoekers na zes uur naar de parken zouden trekken, daarom pleitten ze voor een ruimere openingstijd.

Amir Ibrahim, assistent-manager bij restaurant Con Fuego op de Grote Markt in Breda, keek lang uit naar de heropening van de horeca. "Het was een fantastische dag. Rond zes uur was het wel even aankijken, want sommige mensen bleven toch iets langer zitten. Maar alles is rustig en gecontroleerd verlopen."

19.30

RIVM maakt belronde voor achterstallige registratie coronavaccins


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet vanaf woensdag extra personeel in om duizenden huisartsen en zorginstellingen op het hart te drukken de gegevens van gevaccineerden door te voeren in het landelijke registratiesysteem. Het OMT uitte in haar jongste advies zorgen over het achterblijven van de registratie van het aantal gezette coronavaccins.

Volgens het Outbreak Management Team staat naar schatting 70 procent van het aantal gezette vaccinaties in het landelijke vaccinatieregister. 90 procent van die geregistreerde vaccinaties komt van de GGD'en. Vooral van huisartsen en instellingen ontbreekt informatie. Volgens het OMT bemoeilijkt de gebrekkige informatievoorziening de evaluatie van het vaccinatieprogramma. Het RIVM onderschrijft die zorgen. In het OMT zitten ook experts van het RIVM.

19.00

De Jonge hoopt in juni meer te zeggen over nut vaccinatiebewijs

Of mensen die gevaccineerd zijn kunnen worden vrijgesteld van een mogelijke, toekomstige quarantaineplicht kan nu nog niet worden gezegd. Coronaminister Hugo de Jonge hoopt dat er begin juni genoeg informatie beschikbaar is om te oordelen of vaccinatie overdracht van het virus voldoende tegengaat.

De Tweede Kamer debatteert woensdag over de invoering van een verplichte quarantaine voor mensen die naar Nederland reizen uit bepaalde risicovolle delen van de wereld. Of mensen met een vaccinatiebewijs kunnen worden vrijgesteld van zo'n plicht, hangt af van twee dingen: de mate waarin een prik voorkomt dat je het virus doorgeeft en of bewijs van vaccinatie technisch mogelijk is. Volgens De Jonge is er nu nog niet genoeg informatie om op dat eerste punt een conclusie te trekken.

18.23

KNVB hoopt nog steeds op publiek bij Eredivisie komend weekeinde


De KNVB hoopt nog steeds dat ook het komende weekeinde in beperkte mate publiek aanwezig kan zijn bij de wedstrijden in de Eredivisie. Het afgelopen weekeinde was dat ook het geval. "We zijn in afwachting van het besluit van het kabinet", zegt topman Gijs de Jong. "We verwachten op korte termijn wat te horen."

Het afgelopen weekeinde was er onder voorwaarden van onder andere coronatesten voor en na de wedstrijd in het kader van de Fieldlab-experimenten publiek aanwezig bij de duels in de Eredivisie. Ajax mocht de meeste mensen ontvangen: 7500. Volgens afspraak worden het komend weekeinde de experimenten in de Keuken Kampioen Divisie voortgezet.

17.41

Kabinet buigt zich over Eurovisie Songfestival


Naar verwachting wordt donderdag alsnog bekend of er wel of geen publiek bij het Eurovisie Songfestival aanwezig mag zijn. Daarover vergadert een delegatie van het kabinet. De betrokken ministers zouden eigenlijk woensdag over het evenement en de coronamaatregelen praten. Het overleg werd echter uitgesteld.

Het songfestival werd begin deze maand aangewezen als Fieldlab-experiment. Daardoor zouden er bij de zes repetities, de halve finales en grote finale per show maximaal 3500 man publiek welkom zijn. Omdat het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames al enige tijd blijvend hoog is, moet het evenement mogelijk zonder publiek worden gehouden. Het Eurovisie Songfestival vindt plaats van 18 tot 22 mei in Rotterdam Ahoy.

17.15

PSV wacht met aanbieden tickets op toestemming overheid


PSV wacht vooralsnog met het aanbieden van kaarten voor het thuisduel met sc Heerenveen van komend weekeinde op toestemming van de overheid. "Het is nog niet duidelijk of de fans opnieuw welkom zijn", laat de nummer 2 van de eredivisie weten. Volgens de Eindhovenaren komt het besluit op zijn vroegst donderdag. Ook RKC Waalwijk wacht nog op witte rook uit Den Haag.

Afgelopen zaterdag waren er 4000 bezoekers welkom in het Philips Stadion bij de wedstrijd tegen FC Groningen. De club hoopt, net als de andere thuisspelende clubs in de Eredivisie, dat dit nu opnieuw mag. Ook de KNVB hoopt zo snel mogelijk uitsluitsel van de overheid te krijgen.

17.00

'Sportwedstrijd met halfvol stadion veilig te houden'

Onder strakke voorwaarden is het mogelijk om 'actieve evenementen in de buitenlucht', zoals een sportwedstrijd, te organiseren met de helft tot driekwart van de normale bezoekerscapaciteit. Dat concludeert Fieldlab Evenementen, dat proefevenementen organiseert in coronatijd. Het advies komt na drie proeven met voetbalwedstrijden.

In de huidige coronasituatie is het volgens Fieldlab bijvoorbeeld wel nodig om toeschouwers ook zittend een mondkapje te laten dragen als driekwart van de stadionstoeltjes bezet is. Bij een bezetting van 50 procent is een mondkapje alleen verplicht voor het rondlopen.

Ook moet er getest worden voor en na het evenement, en gebruik worden gemaakt van "een app of ander soort toegangscontrole van een negatieve Coronatest", zegt Fieldlab. Als de helft tot driekwart van het normale maximum aan toeschouwers wordt toegelaten, kan de 1,5 meterregel wel worden losgelaten. Daarnaast moeten toeschouwers steeds worden gewezen op praktische informatie en "continu" worden gewezen op het naleven van de maatregelen. Het kabinet neemt later deze week een besluit over de Eredivisie-duels die dit weekeinde worden gehouden.

15.30

1722 nieuwe besmettingen, inclusief meldingen van dag eerder


In Brabant zijn 1722 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM woensdag. In heel Nederland gaat het om 8713 positieve coronatesten.

Bij het cijfer van woensdag is een onbekend aantal achterstallige meldingen inbegrepen. Door een technische storing in een computersysteem waren dinsdag niet alle meldingen van de GGD'en doorgekomen. Die zijn nu alsnog verwerkt, met een hoger aantal geregistreerde besmettingen tot gevolg. Dinsdag meldde het RIVM 1036 nieuwe besmettingen in Brabant. Landelijk ging het om 5373 nieuwe gevallen.

Wachten op privacy instellingen...
15.15

Supermarkten blijven gewoon alcohol verkopen tot 20.00 uur


Wie naar de supermarkt wil voor wat alcohol, kan daar gewoon tot 20.00 uur terecht. Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Eerder stoppen met de alcoholverkoop is volgens de branchevereniging ongewenst, omdat dat voor drukte in de supermarkten zou zorgen 'op andere momenten'. Dinsdag verzocht burgemeester Femke Halsema van Amsterdam ondernemers al om 19.00 uur te stoppen met de alcoholverkoop. Dat deed ze omdat het 'te druk' was in haar stad. Woensdag van 12.00 tot 18.00 uur is terrasbezoek voor het eerst in bijna een half jaar weer mogelijk.

Ook kunnen mensen weer zonder afspraak winkelen. Maar de alcoholverkoop in supermarkten eerder staken om groepsvorming op straat of binnenshuis tegen te gaan, is volgens de supermarktbranche overbodig. Supermarkten houden zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, zo licht een woordvoerder van het CBL toe.

15.09

Iets meer patiënten in ziekenhuizen


Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is woensdag iets toegenomen. In totaal zijn nu 2611 patiënten met COVID-19 opgenomen, veertien meer dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van deze mensen liggen er 814 op de intensive care, zes minder dan de voorgaande dag. Het is al wel de twaalfde dag op rij dat er meer dan 800 patiënten op de ic's liggen. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten afgelopen etmaal met 20 toe tot 1797. In Brabant liggen met 401 patiënten juist iets minder mensen in het ziekenhuis.

14.29

Rijen voor populaire winkels

Winkels mogen vanaf vandaag per 25 vierkante meter één klant ontvangen. Daardoor ontstaan in het centrum van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag vooral bij kledingwinkels buiten rijen met wachtende klanten. In de grote vier steden zijn er rijen bij onder meer Zara, Bershka, Primark, Pull&Bear, warenhuis TK Maxx, JD Sports, kledingketen Stradivarius, sneakerwinkel Snipes en Action.

14.05

Mensen uit 1961 krijgen prik


Vanaf deze week worden mensen uit het geboortejaar 1961 uitgenodigd voor een coronavaccinatie, terwijl sommige mensen uit de geboortejaren 1956 tot en met 1960 nog wachten op hun prik. Die groep wordt gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca, dat afgelopen weken kampte met tegenvallende leveringen. In totaal zijn er zo'n één miljoen mensen die tussen 1956 en 1960 zijn geboren. Hoeveel van hen nog wachten op een prik, kan het RIVM niet zeggen.

13.54

Alle sporters bij Olympische Spelen Tokio dagelijks getest op corona

Alle sporters en hun naaste begeleiders zullen dagelijks een coronatest ondergaan tijdens de Olympische Spelen in Tokio. De Spelen beginnen op 23 juli en duren tot en met 8 augustus.

13.07

Iets minder patiënten in Brabantse ziekenhuizen


In de Brabantse ziekenhuizen waren woensdagochtend 401 coronapatiënten opgenomen, 10 minder dan dinsdag. De voorbije 24 uur zijn 25 nieuwe coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen opgenomen. Daar staat tegenover dat 32 coronapatiënten uit de Brabantse ziekenhuizen ontslagen werden. Vijf werden er overgeplaatst en vier mensen overleden het afgelopen etmaal.

12.52

Vakbond FNV maakt zich zorgen om veiligheid winkelmedewerkers

Vakbond FNV maakt zich zorgen over de veiligheid van winkelmedewerkers door de drukte die ontstaat rondom winkels. Vanaf woensdag hoeven klanten geen afspraak meer te maken om te winkelen en dat zorgt voor extra drukte bij met name kleding- en schoenenwinkels en IKEA.

FNV-bestuurder Linda Vermeulen krijgt meldingen binnen van winkelmedewerkers "dat het op heel veel plekken heel druk is".

12.40

Tot nu toe 12 meldingen van trombose

Bijwerkingencentrum Lareb heeft tot nu toe twaalf meldingen ontvangen van bloedstolsels (trombose) in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes na een prik met het coronavaccin van AstraZeneca. Het gaat om vier extra meldingen ten opzichte van de vorige rapportage van Lareb twee weken geleden. De zeldzame, gevaarlijke bijwerking staat inmiddels in de bijsluiter van AstraZeneca en het Janssen-vaccin.

12.15

Bekijk de heropening van de terrassen

De terrassen zijn weer open. Omroep Brabant was om 12.00 uur live in Tilburg en Eindhoven. Kijk hier onze livestream terug:

Wachten op privacy instellingen...
12.00

Rij voor terrassen

In Eindhoven stond voor 12 uur al een rij mensen klaar op de Markt om het terras op te gaan. En klokslag 12 uur stroomden de terrassen meteen vol. Op de Markt in Eindhoven waren de terrassen tot de laatste plaats bezet.

In de rij voor een plekje op het terras in Eindhoven (foto: Noël van Hooft)
In de rij voor een plekje op het terras in Eindhoven (foto: Noël van Hooft)
11.35

Winkels weer open zonder afspraak

Vanaf deze woensdag mogen de winkels weer open zonder afspraak. De meeste winkeliers zijn erg blij met deze versoepeling.

11.12

Ministers: 'Blijf in eigen land'

Ministers van Nederland, België en Duitsland doen een "klemmende oproep" aan hun inwoners om de komende weken in eigen land te blijven. In Nederland worden woensdag versoepelingen van de coronamaatregelen kracht. De bewindslieden willen voorkomen dat Belgen en Duitsers voor een terras naar Nederland komen.

10.25

Aantal inbraken neemt toe door versoepelingen

Het aantal inbraken in Nederland zal verdubbelen als de coronamaatregelen versoepeld worden, voorspelt de InbraakBarometer van verzekeraar Interpolis. Lockdowns en de avondklok hielden inbrekers weg van woningen. Maar die zullen weer vaker toeslaan als we weer meer van huis gaan, bijvoorbeeld naar terrassen en winkels. Waar nu ongeveer 300 inbraken per week plaatsvinden, verwacht de verzekeraar dat dit aantal tot ongeveer 600 per week zal oplopen in mei en juni.

10.16

'Handhaven op terrassen wordt lastig'

De politie en boa’s zijn opgezadeld met een bijna onmogelijke opdracht. Dat zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP vlak voor de heropening van de terrassen in Nederland. "Wij zijn sceptisch over hoe handhaafbaar het is als terrassen moeten worden leeggeruimd."

Van de Kamp verwacht dat de druk in de grote steden heel groot zal zijn en er dus problemen zullen zijn om de orde te handhaven. Van de Kamp ziet niet hoe het moet gebeuren als terrassen moeten worden leeggeruimd. "Gaan we dan vechten of zo? Mensen van hun stoel gooien, mensen naar het bureau brengen? Wij zien dat niet voor ons."

9.11

Kwart ouders laat kind niet graag testen

Een kwart van de ouders wil een scholier niet laten testen bij een positief coronageval in de klas. Deze moeders en vaders kiezen dan liever voor een quarantaine van tien dagen. Een kind alleen laten testen als het klachten heeft, wil ook maar 24 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Ouders & Onderwijs.

8.38

Feest met 100 man beëindigd

De Rotterdamse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een feest waar zo’n honderd mensen op af waren gekomen beëindigd. De circa honderd feestgangers hadden allemaal 50 euro entreegeld betaald, meldt de politie. Die hield uiteindelijk twee mensen aan die weigerden het pand te verlaten. De buurt had last van enorme herrie. In de woning trof de politie een ravage aan. Ook lagen er vijf flessen met 16 liter lachgas en cocaïne.

8.22

Kantoormensen willen twee dagen per week thuis blijven werken

Nederlandse kantoormedewerkers willen gemiddeld twee dagen per week thuis blijven werken in de periode na corona, volgt uit onderzoek in opdracht van Rabobank. Ruim de helft van de ondervraagde kantoormedewerkers ziet de mogelijkheid om vanuit huis te werken als een vorm van salarisverhoging.

Veel grotere werkgevers geven aan dat zij in de toekomst medewerkers minder vaak op kantoor verwachten en thuiswerken als mogelijkheid aanbieden, meldt Rabobank.

7.23

Schrijvers heropenen 'hun' boekwinkel symbolisch

Schrijvers door het hele land gaan vandaag hun favoriete boekhandel symbolisch heropenen. Onder anderen Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Daphne Deckers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Nynke de Jong, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt zullen zorgen dat er in iedere provincie een festiviteit is, zo heeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek aangekondigd.

Het is de eerste dag dat winkels na een maandenlange lockdown weer zonder afspraak klanten mogen ontvangen. De symbolische heropening van de boekwinkels is een aanloopje naar de Boekenweek. Die wordt dit jaar gehouden van 29 mei tot en met 6 juni. Het thema is Tweestrijd.

6.21

Rode Kruis komt met kraskaarten om ouderen op te vrolijken


Het Rode Kruis gaat vanaf woensdag kraskaarten uitdelen aan zestigplussers. Daarmee wil de hulporganisatie ouderen motiveren om met meer positiviteit uit de coronacrisis te komen. Ouderen krijgen de Opgekrast met de coronasleur-kraskaart onder meer op diverse vaccinatielocaties, op het moment dat ze een kwartier moeten wachten na de prik.

Daarnaast krijgen ruim 322.000 leden van seniorenorganisaties KBO-PCOB en KBO-Brabant de kaarten bij hun ledenmagazines. De bedoeling is dat je iedere dag een vakje van de kaart openkrast. Onder elk vak vind je een kleine uitdaging waarmee je een glimlach op je gezicht kunt toveren. Een voorbeeld van zo'n uitdaging is het bereiden van een gerecht waar je goede herinneringen aan hebt.

6.00

Coronavaccins halveren besmettingen binnen gezin

Eén dosis van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech of AstraZeneca vermindert besmettingen binnen het gezin met bijna de helft, meldt de Engelse gezondheidsdienst PHE op basis van onderzoek.

Volgens de studie zijn mensen die drie weken na een eerste prik besmet raken met het virus 38 tot 49 procent minder vatbaar om het virus door te geven aan andere gezinsleden dan mensen die niet gevaccineerd werden. Dat geldt ongeacht de leeftijd van de besmette persoon of zijn of haar gezinsleden.

6.00

Weer winkelen zónder afspraak

Niet-essentiële winkels mogen vandaag hun deuren weer (beperkt) openen voor mensen die spontaan wat willen kopen. Nadat de winkels een kleine twee maanden alleen open waren voor winkelen op afspraak, kunnen klanten vanaf vandaag ook zonder reservering weer naar binnen.

Niet-essentiële winkels, zoals warenhuizen, tuincentra en kledingwinkels, mogen maximaal één klant per 25 vierkante meter ontvangen, of twee klanten per verdieping in kleinere winkels. De versoepelingen gelden ook voor de markt. Daar mochten vooralsnog alleen levensmiddelen worden verkocht, maar nu kunnen bijvoorbeeld ook kleding- en cosmeticaverkopers hun kramen weer opzetten.

6.00

Terrassen weer open na bijna zes maanden

Na bijna een half jaar kan je woensdag weer een drankje doen op het terras. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zijn er per buitenterras maximaal vijftig gasten welkom. Voor terrasbezoek moet wel worden gereserveerd. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt de heropening een 'heel klein lichtpuntje'.

Hoewel de meeste horecaondernemers er blij mee zijn, hebben ze niet allemaal een terras, zegt een woordvoerder. Bovendien zou het voor veel van hen niet rendabel zijn om voor etenstijd alweer te sluiten. Op de eerste dag dat de terrassen weer open mogen, is het meteen ideaal terrasjesweer. Het wordt de warmste dag van de week met temperaturen die lokaal kunnen oplopen tot twintig graden.

6.00

Mensen geboren in 1955 krijgen oproep voor coronaprik


Ben je geboren in 1955 dan ontvangen je woensdag of donderdag een uitnodiging voor een coronaprik. Wanneer je in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland of Zeeland woont, kun je mogelijk kiezen uit de vaccins van Pfizer en AstraZeneca. Die keuze is een uitzondering.

De mogelijkheid is ontstaan doordat huisartsen in deze regio's structureel te veel AstraZeneca geleverd kregen. Er is dus kans dat ze over hebben. Maar deze mensen mogen ook wachten tot ze het vaccin van Pfizer kunnen krijgen van de GGD.

5.00

Skibanen bang voor verdwijnen van bedrijfstak

De Nederlandse skihallen en -banen hebben een zware winter achter de rug waarin ze nauwelijks open waren. Ze zijn bang dat zonder overheidshulp hun bedrijfstak dreigt te verdwijnen. Dat zegt interim-voorzitter van de Bond Indoor Skischolen (BIS) Daniel Schinkel vandaag in Trouw.

In Nederland zijn er veertig plekken en verenigingen voor wintersport. De huidige steunmaatregelen dekken maar een deel van de vaste lasten en personeelskosten, de rest komt uit buffers van de onderneming of de eigen zakken van de bedrijfseigenaren, aldus de Nederlandse Ski Vereniging.

04.30

Avondklok geldt niet meer


Vanaf woensdagochtend 4.30 uur mogen we weer wanneer we willen op straat zijn. Er is een eind gekomen aan de avondklok. Het kabinet stelde deze op 23 januari in om het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen in de avond tegen te gaan en zo verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Op 31 maart verruimde het kabinet vanwege de zomertijd de regel met een uur. De avondklok gold vanaf toen tussen 22.00 uur en 4.30 uur. Sinds de invoering van de maatregel deelde de politie ongeveer zesduizend avondklokboetes per week uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!