Gerard zag tientallen ongelukken voor zijn huis en dit keer was het fataal
Op aansturing van de alarmcentrale haalde Gerard maandag de gewonde vrouw uit de auto. Hij kreeg gelijk: ze overleefde het niet.
Aan ongelukken met blikschade zijn Gerard en zijn vrouw inmiddels wel gewend. Ze zagen er de afgelopen jaren al veel gebeuren. Soms kwam het letterlijk wel heel dichtbij.
Terwijl hij bij de hoek van zijn huis staat, omschrijft Gerard hoe een automobiliste eens geraakt werd door een tractor en vervolgens tegen de gevel belandde. "Net aan de andere kant staat mijn bankstel. Als ze een halve meter naar de andere kant belanden, dan staan ze binnen", schudt hij met zijn hoofd. "Dat hou je niet tegen."
"Zeventien ongelukken in tien dagen."
Toen het kruispunt werd geopend was het nog een gelijkwaardige situatie. "In tien dagen tijd waren er zeventien ongelukken, waarvan zes op één zondag", vertelt Verhoeven verontwaardigd. "Toen stonden we hier de hele dag mensen op te vangen."
De toenmalige gemeente Haaren luisterde naar het stel. Haaientanden en stoptekens werden geplaatst om de situatie overzichtelijker te maken. Toch bleven ongelukken gebeuren. "Eigenlijk is met de kruising niets mis, alleen mensen moeten opnieuw hun rijbewijs halen", grapt hij.
In een laatste poging om de veiligheid te verbeteren, plaatste een verkeersadviseur een heuvel in het midden van de weg. Gerard daarover: “Nu gebeuren er zeker ongelukken. Ze gaan er langs af en belanden op de andere weghelft.”
"Verkeerslichten zijn de enige oplossing."
Na tientallen kleine ongelukken met enkel blikschade of licht letsel, is het fatale ongeluk van maandag de druppel. Het stel is er klaar mee en gaat met de gemeente Tilburg in gesprek over een oplossing. Dat is er volgens hen maar één. “Verkeerslichten. Voor een rotonde is geen plek. Als die er niet komen, dan wil ik in ieder geval een vangrail voor mijn huis en tuin.”