Land van Cuijk en Hengelo begraven strijdbijl: gemeente mag logo houden
Een delegatie heeft vorige maand een bezoekje gebracht aan de Twentse stad. Daar is gepraat over hoe de logo’s tot stand zijn gekomen. En de conclusie volgens de gemeente is: toeval bestaat.
“Ja, de logo’s lijken op elkaar, maar we hebben ons afgevraagd of dat erg is”, laat een woordvoerder weten. “Hebben we tegengestelde belangen? Zitten we elkaar in de weg? Eigenlijk was de conclusie dat dat niet zo is, dus kunnen we het gewoon zo houden.”
'Kan prima'
Het scheelt volgens hem ook dat het bijvoorbeeld ook niet gaat om een buurgemeente: “Hengelo gebruikt het logo puur voor citymarketing. Het is niet van de gemeente zelf en ligt ook niet per se in de buurt, dus dan kan het prima.”
De beeldmerken zijn allebei door een ander ontwerpbureau gemaakt. Beide wilden verbinding uitstralen en kozen daarom voor een soort wapenschild. In Hengelo wordt het gebruikt om de stad goed op de kaart te zetten. Het symboliseert het wapen van Hengelo en brengt de sterke punten van de plaats samen. Het logo van de gemeente Land van Cuijk symboliseert het samengaan van vijf gemeenten naar één krachtige fusiegemeente. Ook verwijst het naar de historie en toekomst van de gemeente.
De gemeenten Cuijk, Boxmeer, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis gaan op 1 januari 2022 samen verder als de gemeente Land van Cuijk.