Polsbandje als coronatoegangsbewijs: wellicht ook in Eindhoven en Den Bosch

27 september 2021 om 13:00 • Aangepast 28 september 2021 om 11:44
nl
Ook in Eindhoven en Den Bosch gaan stemmen op voor het gebruiken van polsbandjes als coronatoegangsbewijs. Daarmee zouden de steden de horeca in Breda volgen, waar afgelopen weekend al met polsbandjes werd gewerkt.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Om zo'n polsbandje te krijgen, kunnen gasten hun QR-code bij een checkpoint laten scannen. Vervolgens kunnen zij 24 uur lang binnen bij verschillende cafés en restaurants.

De PvdA in Den Bosch wil het polsbandje graag introduceren in de stad. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Ook de horeca in Eindhoven ziet het als een goede methode. Koninklijke Horeca Nederland afdeling Eindhoven heeft vrijdag een voorstel gedaan bij de gemeente om het polsbandje in te voeren. Dat voorstel wordt maandag behandeld.

Het verschil
Ruud Bakker van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Eindhoven denkt dat het polsbandje op twee gebieden verschil kan maken. "Mensen krijgen meer begrip voor het laten zien van hun QR-code, als zij dit maar één keer hoeven te doen", vertelt de voorzitter. Nu moet dit bij elke horecagelegenheid opnieuw.

"Verder wordt de doorstroom een stuk beter door het polsbandje", denkt hij. "Nu staan er soms lange rijen voor een horecazaak als gasten hun QR-code willen scannen. Als dit bij een checkpoint gebeurt, loopt het een stuk beter door."

Bakker ziet geen risico in het feit dat gasten met het polsbandje 24 uur lang naar binnen kunnen bij horecazaken. "Het kabinet heeft besloten dat een QR-code 24 uur geldig is, dus dat kan bij een polsbandje ook", vindt hij.

Afgelopen weekend is alles ook zonder polsbandjes goed verlopen in Eindhoven, stelt Bakker. "Alleen bij mensen die op het terras zaten en naar het toilet wilden, knepen horeca-eigenaren soms een oogje dicht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.