Wonen als een baron in een rijksmonument: dat is dan 1,35 miljoen euro
Voor deze 1,35 miljoen krijg je niet alleen een prachtige villa. Er komt ook een minibos bij vol eiken- en beukenbomen bij. Als je goed kijkt tussen de bomen zie je ook nog een klein prieeltje. Perfect voor een echte mancave. Of ga je toch voor een gastenverblijf wat het vroeger is geweest.
“Vroeger sliep de pianist Igor Roma daar vaak als hij in Tilburg speelde. Het was echt een beetje zijn eigen huisje. Er stond zelfs een piano", vertelt de oude bewoonster Charlotte Molenkamp.
Charlotte heeft ruim 30 jaar in de villa gewoond en die jaren omschrijft ze in één woord. “Geweldig. Hoewel het allemaal heel groot lijkt, is het wel heel gezellig.”
Die gezelligheid zag Charlotte vooral terug in alle feesten en diners die ze konden geven. “We hadden fantastische diners altijd met een tafel waar we met 44 mensen aan konden zitten.”
Dat het pand er nog zo mooi uit ziet, is een uitzondering volgens Charlotte. “Je ziet vaak bij dit soort huizen dat ze helemaal modern worden gemaakt. Er komen kantoren in, plafonds worden verlaagd en de oude deuren worden er uitgehaald.”
Dat was hier gelukkig niet het geval. Daardoor kon Charlotte samen met haar man de villa weer helemaal terugbrengen naar de stijl van vroeger. “Mijn man wilde altijd alleen maar echte authentieke materialen. Die zijn dus ook alleen maar gebruikt.”
De tijd waar ze naartoe moesten is 1886. Toen werd de villa namelijk gebouwd in opdracht van een echte textielbaron, Casper Hoeben-Mutsaers. Hij stichtte in 1850 een roodververij. Toen hij verliefd werd op de Tilburgse Antonetta Leonora Verbunt vertrok hij naar Tilburg. De stad die wij nu kennen van de textiel.
Zijn onderneming was toen nog relatief klein met 11 werknemers. Na een aantal jaar begonnen de zaken beter te gaan. Zo goed zelfs dat hij in 1886 deze riante villa kon laten bouwen.