10.000 euro binnen om uitgebrande wielerbus Club Diana te restaureren
"De actie stond nog maar net op internet of er stonden al enkelen duizenden euro's op", zegt Kees Kuijlen, een van de initiatiefnemers van de actie.
"We krijgen veel positieve reacties."
Zowel lokaal, landelijk als internationaal is veel aandacht voor de beschadigde wielerbus. "De belangstelling vanuit de wielerwereld doet ons goed. We krijgen veel positieve reacties." Het waren drukke dagen voor de voormalig ploegleider die zich tegenwoordig bezighoudt met het opleiden van jonge talentvolle wielrenners.
Tijdens de kerstnacht brandde de fameuze wielerbus uit. De bus stond geparkeerd op een akker langs de A16 bij Breda. De allereerste verzorgingsbus in het wielerpeloton was met de schaars geklede vrouwen op de zijkant een echte blikvanger. Het was ook een voorloper voor de verzorgingsbussen van de huidige professionele wielerploegen.
"De eigenaren van Club Diana hebben ons al duizend keer bedankt."
De Engelse dubbeldekker is vermoedelijk in brand gestoken. Veel fans en oud-wielrenners reageerden boos op social media. "Dinsdag is de bus met een tractor van het land gehaald en gesleept naar iemand die de motor gaat herstellen. We zijn ook in contact met Engeland voor andere onderdelen van de bus, maar dat valt nog niet mee."
De dubbeldekker is eigendom van de wielerfamilie Siemons, eigenaren van Club Diana. "Ze hebben ons al duizend keer bedankt dat we deze actie op touw hebben gezet. Ze waarderen het voor 200 procent", zegt Kuijlen. Samen met oud-chauffeur Henk Keller en documentairemaker Bas Steman is Kuijlen de drijvende kracht achter deze inzamelingsactie.