Verslaafde verpleegkundige mag nooit meer in de zorg werken

9 februari 2022 om 13:54 • Aangepast 10 februari 2022 om 13:46
nl
Een verslaafde verpleegkundige heeft zware pijnstillers als oxycodon en fentanyl gestolen uit ziekenhuizen. Die middelen gebruikte hij tijdens zijn diensten en hij hielp patiënten onder invloed. Daarom mag de man nooit meer in de zorg werken. Hij heeft een beroepsverbod gekregen van het regionale tuchtcollege in Eindhoven. Het is niet bekendgemaakt in welke ziekenhuizen de man werkte.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De man ging in 2016 bij een ziekenhuis werken. Een jaar later stuurde het ziekenhuis hem weg omdat hij pijnstillers had gestolen voor eigen gebruik. Hij gebruikte deze ook onder werktijd. De man bekende wat hij had gedaan en ging naar een verslavingskliniek. Daarom nam de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toen verder geen maatregelen tegen hem.

Hij kreeg een baan bij een ander ziekenhuis, maar vertelde daar niets over zijn verslaving, ook al had de inspectie hem geadviseerd dat wel te doen. Ook bij dat ziekenhuis ging de man weer in de fout en in 2019 werd hij ook daar weggestuurd.

Kans op fouten
Volgens het tuchtcollege riskeerde de verpleegkundige dat hij fouten zou maken. Hij heeft daarmee de patiënten en de kwaliteit van de zorg in gevaar gebracht. Volgens het tuchtcollege doet het er daarbij niet toe of patiënten daadwerkelijk gevaar hebben gelopen of schade hebben geleden.

De verpleegkundige heeft zichzelf al laten verwijderen uit het zogeheten BIG-register, het overzicht van erkende zorgmedewerkers. Daardoor kan hij momenteel niet in de zorg werken, maar de uitspraak van het tuchtcollege betekent dat hij sowieso nooit meer kan terugkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.