Liveblog

Coronanieuws: 5030 nieuwe besmettingen in Brabant

19 februari 2022 om 15:38 • Aangepast 20 februari 2022 om 11:38
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • 'Negentig procent van de thuiswerkers wil thuis blijven werken.'
  • 5030 besmettingen op zaterdag in Brabant.
  • Onderzoek: meerderheid tevreden over corona-aanpak overheid.
  • VVD: 'Geef ondernemers 20 jaar om coronaschulden terug te betalen.'

Liveblog

21.06

Werkgevers aansprakelijk gesteld voor long covid

Voor het eerst worden werkgevers aansprakelijk gesteld voor de langdurige gevolgen van coronabesmettingen op het werk. Er zijn nu zeker vijf zorgmedewerkers die de financiële en emotionele schade door long covid op hun werkgever proberen te verhalen. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.

15.37

5030 besmettingen in Brabant

Er zijn zaterdag 5030 besmettingen vastgesteld in Brabant. Dat zijn er minder dan vrijdag, toen het om 7092 besmettingen ging.

Wachten op privacy instellingen...
14.27

Daling coronapatiënten in ziekenhuis

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt is zaterdag met 34 patiënten gedaald ten opzichte van een dag eerder. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu nog 1550 coronapatiënten in een ziekenhuis.

10.24

RIVM trekt 'redelijke periode uit' voor reactie op rapport

Het RIVM gaat een 'redelijke periode' uittrekken voor een reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar de corona-aanpak in de eerste golf. Dat zegt Jaap van Dissel van het RIVM bij de NOS. "We zijn nu nog bezig met de crisis bestrijden. Reflecteren en lessen trekken komt volgens RIVM-hoofdmodelleur Jacco Wallinga later. De OVV concludeerde deze week dat Nederland niet klaar was voor een pandemie. In het rapport staat scherpe kritiek op onder meer de aanpak in de verpleeghuizen en de rol van het OMT.

08.06

Geen nieuwe gevallen van coronavirus in Peking

Bij de Winterspelen van Peking zijn de afgelopen dag geen nieuwe gevallen van het coronavirus ontdekt. Er werden tests afgenomen bij aankomende en nog aanwezige personen bij het evenement in China. Op donderdag was de schade ook al beperkt. Slechts een persoon, die arriveerde op het vliegveld van Beijing, werd positief bevonden. De Winterspelen lopen zondag af.

06.00

'Negentig procent van de thuiswerkers wil thuis blijven werken'

Ruim negentig procent van de werknemers die nu thuiswerken wil dat ook na de coronacrisis blijven doen, blijkt volgens vakbond CNV uit onderzoek onder duizend thuiswerkende leden. Werkgevers vragen echter een op de drie thuiswerkers weer naar kantoor te komen als het thuiswerkadvies vervalt. "Veel werkgevers popelen om hun personeel weer naar kantoor te vragen", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin.

03.38

Onderzoek: meerderheid tevreden over corona-aanpak overheid

Een meerderheid van de Nederlanders vindt ondanks alle kritiek die er afgelopen twee jaar klonk dat de overheid de coronacrisis goed heeft bestreden. Wel heeft het vertrouwen van bijna de helft van alle burgers in diezelfde overheid een knauw gekregen. Dat blijkt uit onderzoek dat De Telegraaf heeft laten uitvoeren door bureau Kantar Public. Er werden ruim duizend landgenoten ondervraagd. De enquête toont duidelijk de tweespalt die de coronacrisis onder de bevolking heeft veroorzaakt.

Winkelend publiek in de Tilburgse Heuvelstraat.
Winkelend publiek in de Tilburgse Heuvelstraat.
23.33

VVD: 'Geef ondernemers 20 jaar om coronaschulden terug te betalen'

De VVD wil dat ondernemers die door het coronavirus schulden hebben opgebouwd bij met name de Belastingdienst langer de tijd krijgen om die terug te betalen. Kamerlid Thierry Aartsen bepleitte in Op1 om de terugbetaaltermijn op te rekken van vijf jaar naar twintig jaar. In sommige gevallen moet de schuld zelfs helemaal kwijtgescholden worden, stelt de VVD'er.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!