Liveblog

Coronanieuws: 5126 nieuwe besmettingen vastgesteld in Brabant

20 februari 2022 om 15:51 • Aangepast 21 februari 2022 om 10:09
nl
In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws over de coronacrisis, in Brabant en daarbuiten.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

De hoofdpunten:

  • Brabant heeft er 5126 coronabesmettingen bij.
  • Spelen in Peking: ruim 1,8 miljoen coronatests, 437 positief.
  • Werkgevers aansprakelijk gesteld voor Long COVID.

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

16.00

Iets meer nieuwe coronagevallen gemeld bij RIVM

Het aantal nieuwe coronagevallen is iets toegenomen. Tussen zaterdag- en zondagochtend zijn er bij het RIVM 36.448 nieuwe besmettingen gemeld. Zaterdag werden er ruim 33.600 besmettingen gemeld en vrijdag kwamen er ruim 49.000 meldingen van nieuwe besmettingen binnen bij het RIVM.

Het zevendaags gemiddelde is wel opnieuw gedaald. Afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 49.723 nieuwe coronagevallen per dag bij het RIVM gemeld.

15.20

5126 coronabesmettingen in Brabant

Er zijn zondag 5126 coronabesmettingen vastgesteld in Brabant. Dat zijn er ietsje meer dan de dag ervoor. Toen waren het er 5028.

Wachten op privacy instellingen...
14.26

Daling aantal coronapatiënten in ziekenhuis

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt, is zondag iets gedaald ten opzichte van een dag eerder. Dat blijkt uit recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu 1546 coronapatiënten in een ziekenhuis. Zaterdag lagen er nog 1550.

12.54

Koningin Elizabeth heeft coronavirus, milde symptomen

De Britse koningin Elizabeth is positief getest op het coronavirus. Ze heeft milde symptomen, meldt Buckingham Palace. De 95-jarige vorstin ontving juist afgelopen week weer bezoek op kasteel Windsor. Dat was de eerste keer nadat zij in aanraking was gekomen met haar zoon prins Charles, die positief was getest op het coronavirus.

12.32

Test- en vaccinatielocaties eerder dicht vanwege harde wind

Sommige test- en vaccinatielocaties sluiten zondag eerder hun deuren vanwege de verwachte harde wind. GGD Haaglanden heeft aangekondigd alle testlocaties te sluiten vanaf drie uur 's middags tot nader order. In Almere gaat de test- en vaccinatielocatie om halfvijf 's middags dicht. De locatie in Almere bevindt zich in een tent. Door eerder dicht te gaan, hoopt de GGD Flevoland 'de veiligheid van zowel medewerkers als cliënten te kunnen waarborgen'.

10.35

Spelen in Peking: ruim 1,8 miljoen coronatests, 437 positief

Ruim 1,8 miljoen coronatests hebben tijdens de Olympische Spelen van Beijing 437 positieve gevallen opgeleverd. Het Internationaal Olympisch Comité maakte op de slotdag van de Winterspelen de balans op. "Het systeem met een gesloten 'bubbel' was een groot succes", aldus IOC-voorzitter Thomas Bach. "Peking was een van de veiligste plekken op aarde, zo niet dé veiligste."

10.20

Organisatie tevreden, zwijgt over incidenten rond Winterspelen

De organisatoren van de Winterspelen hebben kort voor de sluitingsceremonie hun tevredenheid geuit over het verloop van het evenement in Peking, ondanks de beperkingen vanwege het coronavirus. Over de incidenten rond deze Winterspelen hield de Chinese organisatie zich stil. De voorzitter van het organisatiecomité omschreef het evenement als 'fantastisch, buitengewoon en uitstekend' en noemde de strenge coronamaatregelen 'een doeltreffend voorbeeld voor andere internationale evenementen'.

06.45

Carl Verheijen: streng beleid rond coronavirus heeft bij ons gewerkt

Carl Verheijen is blij dat de Nederlandse sportploeg het coronavirus bij de Olympische Spelen buiten de deur heeft weten te houden. "We hebben een streng beleid gehanteerd, vooraf en ook hier in China. Dat heeft wel voor wat stress gezorgd. Aan de andere kant merkten we wel dat het na vier of vijf dagen van iedereen afviel. Als Nederland zijn wij daar goed uitgesprongen en hebben we goed gepresteerd", aldus de chef de mission van TeamNL. "Ik ben heel blij en trots dat niemand van ons positief heeft getest."

21.06

Werkgevers aansprakelijk gesteld voor Long COVID

Voor het eerst worden werkgevers aansprakelijk gesteld voor de langdurige gevolgen van coronabesmettingen op het werk. Er zijn nu zeker vijf zorgmedewerkers die de financiële en emotionele schade door Long COVID op hun werkgever proberen te verhalen. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!