Coronagolf treft basketballers van Heroes in Den Bosch

10 maart 2022 om 12:08 • Aangepast 11 maart 2022 om 12:33
nl
Een groot gedeelte van de selectie van Heroes Den Bosch is op dit moment ziek door het coronavirus. De wedstrijd van zaterdag tegen Antwerpen gaat daarom niet door. Het zou de eerste thuiswedstrijd zijn in de gezamenlijke basketbalcompetitie met België. Coach Erik Braal baalt van de vele ziektegevallen. “Het is bizar wat er de afgelopen dagen is gebeurd.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Coach Braal had zijn spelersgroep vorige week nog op hart gedrukt om de coronaregels te blijven volgen. “Ik had ze nog niet uitgesproken en de ene na de andere zieke kwam binnen.”

De Bossche basketballers hadden dit seizoen tot nog toe wat individuele coronagevallen. Door afspraken en de voorzorgsmaatregelen werd het niet erger, maar nu wel. “Wij hebben echt een paar spelers die goed ziek zijn.”

Over de oorzaak kan Baal alleen speculeren. Carnaval heeft zijn selectie niet mogen vieren. Het is hem wel opgevallen dat vooral de spelers die onlangs met de nationale teams op pad zijn geweest ziek zijn. Heroes heeft internationals van Nederland, Finland en Engeland in de selectie.

“Door de oorlog in Oekraïne lijkt de urgentie rond corona een beetje weg."

In de Bossche spelersgroep zijn spelers die voor de tweede keer dit seizoen corona hebben. De coach ziet de ziektegevallen als een stevig signaal. “Door de oorlog in Oekraïne lijkt de urgentie rond corona een beetje weg, want je hoort en leest er weinig meer over.”

De sportieve gevolgen vallen vooralsnog mee. Afgelopen weekend verloor de ploeg zonder drie zieken in Mons (88-85). De wedstrijd die komende zaterdag gespeeld zou worden is verplaatst naar volgende week donderdag.

Zondag 20 maart speelt Heroes de bekerfinale tegen Donar. Dat duel lijkt niet in gevaar te komen. Ook sportief gezien maakt Braal zich geen zorgen. “Als nummer 1 van Nederland hebben we laten zien wat we kunnen, dat moeten we snel opnieuw kunnen laten zien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!