Michael van Gerwen wint tweede Premier League-speelronde op rij

10 maart 2022 om 22:56 • Aangepast 18 maart 2022 om 13:40
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond de vijfde speelronde van de Premier League darts op zijn naam geschreven. Hij begon de avond in Brighton met een zege op James Wade, klopte daarna Joe Cullen en was in de finale te sterk voor Michael Smith. De Vlijmenaar won vorige week ook al de vierde speelronde.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Toch overleefde Van Gerwen zijn eerste duel van de avond slechts ternauwernood. Zeven matchdarts liet 'MVG' tijdens de partij tegen Wade onbenut. De Engelsman strafte dit af en kwam op 5-5. Maar dankzij een fraaie 177-score slaagde Van Gerwen erin de beslissende elfde leg toch op zijn naam te schrijven.

Indrukwekkende halve finale
In de halve finale moest Van Gerwen het vervolgens opnemen tegen Joe Cullen, maar die was geen partij voor de Vlijmenaar. Het werd 6-1. Van Gerwen was tijdens dit duel enorm scherp, qua scores en uitgooien. Foutjes van Cullen werden meteen afgestraft.

Ook de finale begon Van Gerwen prima. Hij brak Michael Smith, die in de halve eindstrijd afrekende met Jonny Clayton, meteen in de eerste leg - met een mooie 106-finish - en liep daarna uit naar een 4-1 stand.

Wachten op privacy instellingen...

Elfdarter
Daarmee leek het duel vroegtijdig beslist, maar Smith kwam via een break en een 126-finish terug tot 4-3. Hij kreeg ook nog een kans om dubbel twintig uit te gooien en zo de stand gelijk te trekken, maar die miste hij.

Daarop liep Van Gerwen uit naar 5-3 en daarmee was het verschil gemaakt. Met een elfdarter besliste 'MVG' vervolgens het duel.

Wachten op privacy instellingen...

Koploper
Dankzij het winnen van deze vijfde speelronde is Van Gerwen nu koploper in de Premier League. Hij neemt de eerste plaats over van de Schot Peter Wright, die donderdag al in de eerste ronde onderuit ging. Hij verloor met 6-5 van de Welshman Jonny Clayton.

Van Gerwen begon de Premier League 2022 nog met een uitschakeling in de eerste ronde en tweemaal een uitschakeling in de tweede ronde.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!