Video

Je stem uitbrengen vanaf de rug van je paard, Renate deed het

14 maart 2022 om 18:11 • Aangepast 16 maart 2022 om 17:24
nl
Stemmen in een manege, terwijl je op een paard zit. Dat deed Renate Verstappen maandag in de gemeente Meierijstad. Even had haar paard er geen zin in en werd wat opstandig. Het is onduidelijk of dat kwam omdat de stem niet naar de Partij voor de Dieren ging. Maar uiteindelijk kwam het goed en werd de stem op bijzondere wijze uitgebracht.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Manege de Pijnhorst in Sint-Oedenrode is deze dagen een drive in stembureau, waar mensen vanuit de auto kunnen stemmen. Een aandenken uit de tijd dat stemmen coronaproof moest, laat een medewerker van de gemeente weten.

En waarom dan niet per paard? Een uit de hand gelopen grap, waarvan de uitvoering nog niet zo makkelijk was, omdat paard Icoon er even weinig zin in had. Alle aandacht van camera's en fotografen werd het paard iets teveel. "Ze is nogal een hittepetit," zegt Renate lachend. Uiteindelijk kwam het toch goed en kon er gestemd worden.

"Niet alles in het leven is makkelijk, het mag ook wel een keer moeilijk gaan."

De stem ging niet naar de Partij voor de Dieren, maar naar Miranda Kerkhof van de plaatselijke partij Hier. "Ik heb gestemd voor iemand die goede dingen doet voor de jeugd", zegt Renate.

Dat het stemmen aanvankelijk wat moeilijk ging door een tegenstribbelend paard, dat deert Renate niet: "Niet alles in het leven is makkelijk, het mag ook wel een keer moeilijk gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!