FC Eindhoven speelt gelijk tegen ADO en grijpt naast periodetitel

14 maart 2022 om 21:55 • Aangepast 24 maart 2022 om 14:32
FC Eindhoven is er niet in geslaagd de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. In eigen huis moesten de blauw-witten winnen van ADO Den Haag, maar ze speelden met 1-1 gelijk.

In de eerste helft had Sem Steijn de bezoekers uit Den Haag op voorsprong gezet. Het was de eerste en enige kans voor rust van de uitploeg. FC Eindhoven zette daar veel balbezit tegenover, maar geen échte kansen.

Slotoffensief
De gelijkmaker van Joey Sleegers, na ruim een uur spelen, zorgde ervoor dat het publiek weer tot leven werd gewekt. Nadat de Eindhovenaren in de eerste helft voor het eerst in 2022 op achterstand waren gekomen moesten ze in de achtervolging, in de wetenschap dat alleen een overwinning genoeg was voor de periodetitel.

Na de 1-1 was FC Eindhoven nog één doelpunt van de periodetitel verwijderd en waren er ineens genoeg kansen. Zo was Sleegers er dichtbij op aangeven van Jort van der Sande en ook invaller Justin Ogenia kreeg een aardige kans op de winnende treffer.

Vlak voor tijd was niet te voorspellen welke kant deze wedstrijd op zou gaan. Uiteindelijk werd de inzet van de thuisploeg niet beloond want ook in de zes minuten durende blessuretijd werd niet meer gescoord. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel, waardoor FC Eindhoven naast de periodetitel grijpt.

Zuur en pijnlijk
Het nipt mislopen van de periodetitel kwam best hard aan bij trainer Rob Penders. "Ja, het is toch wel een aardige klap, zo eerlijk moeten we zijn. We wilden zo graag en waren zo dichtbij, maar soms lukt het niet in de sport. Dat is zuur en pijnlijk."

Gelukkig kon de trainer ook al snel relativeren. "Morgen is er weer een nieuwe dag. We zijn op de goede weg en hebben nog alles om voor te spelen. Ik kan mijn ploeg vandaag niks kwalijk nemen."

Joey Sleegers scoorde de gelijkmaker maar was een paar seconden voor tijd nog dichtbij de winnende treffer. "Die kans gaat nog wel een paar keer door mijn hoofd spoken."

Natuurlijk baalde de aanvaller van FC Eindhoven, maar ook hij wist dat hij en zijn teamgenoten er alles aan gedaan hebben. "In de kleedkamer heerste veel teleurstelling. Het was een mooie beloning geweest. We kunnen met opgeheven hoofd door."