ZLM Tour is terug, en het slotweekend is een Brabants spektakel

16 maart 2022 om 10:51 • Aangepast 17 maart 2022 om 10:52
nl
Na drie jaar afwezigheid vanwege corona wordt de ZLM Tour weer verreden. Het slotweekend van de Tour is volledig in Brabant.
Profielfoto van Luuk van Grinsven
Geschreven door
Luuk van Grinsven

De ZLM Tour start op 8 juni en speelt zich de eerste drie dagen af in Zeeland en Limburg. Vanaf zaterdag 11 juni worden de laatste twee etappes gereden in Brabant, en wel in vier ‘echte wielrengemeentes.’ Rucphen, Geldrop-Mierlo, Drimmelen en Zundert tekenen voor de afsluiting van de vijfdaagse evenement.

Op 11 juni begint de etappe in Sint Willebrord en eindigt in Mierlo. Een dag later starten de wielrenners in Made. De finish is in Rijsbergen.

Daarmee komt een lang gekoesterde wens van sportwethouder van gemeente Zundert, Twan Zopfi, eindelijk uit: “Ik ben trots dat een sportevenement van dit formaat naar onze gemeente komt. Een sportief hoogtepunt! Het is fijn dat onze inwoners, na een periode van coronamaatregelen, een evenement hebben om naar uit te kijken.”

In de voorgaande jaren bleek de ZLM Tour een ideale voorbereidingskoers voor sprinters die later willen presteren tijdens de Tour de France. Zo waren Dylan Groenewegen en Caleb Ewan actief op de laatste editie van het wielertoernooi. Zij bleken later succesvol in de Tour de France.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!