Ties is na mishandeling blind aan één oog: verdachte hoort 18 maanden eisen

21 maart 2022 om 17:11 • Aangepast 29 maart 2022 om 10:29
nl
Ties van Beek (28) uit Veldhoven werd in november 2019 tijdens het Bontgenoten Winterfestival in Eindhoven hard op zijn hoofd geslagen. Daardoor kan hij de rest van zijn leven niks meer zien met zijn linkeroog. De officier van justitie in Den Bosch eiste maandag 18 maanden cel tegen de 28-jarige verdachte uit Eindhoven.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ties is tijdens het festival met een vriend aan het praten als er ruzie ontstaat, waarbij hij hard op zijn hoofd wordt geslagen. Meteen blijkt dat de situatie ernstig is. In het ziekenhuis wordt vastgesteld dat zijn neus, jukbeen en oogkas gebroken zijn. Zijn linkeroog raakt ernstig beschadigd. De gevolgen voor hem zijn enorm. Doordat hij met zijn linkeroog niks meer kan zien, kan hij niet meer werken als elektricien. Ook kan hij niet meer voetballen.

Meteen start de politie een zoektocht naar de dader. Na aandacht voor de zaak in onder meer Bureau Brabant wordt de verdachte uit Eindhoven eind september 2020 aangehouden. Justitie neemt het hem kwalijk dat hij op het festival zoveel geweld heeft gebruikt, zeker omdat hij als kickbokser heel goed weet hoe groot de impact van een trap of klap kan zijn.

"De verdachte aanvaardde het risico dat de ander zwaar letsel opliep."

"De verdachte is door zijn sport getraind om anderen zo hard mogelijk te raken. Als je onder die omstandigheden iemand op een festival een klap in het gezicht geeft, aanvaard je het risico dat die ander zwaar letsel oploopt", zei de officier van justitie er maandag over.

De officier neemt het de verdachte bovendien kwalijk dat hij zich na de mishandeling niet zelf heeft gemeld. Ook niet toen hij wist dat het slachtoffer aan één oog blind was geraakt. Ook heeft hij volgens de officier met vrienden een verhaal proberen te bedenken om onder de zaak uit te komen. "Voor mij een wereld van verschil met iemand die sorry zegt en laat merken dat hij dit echt niet gewild heeft."

Naast de gevangenisstraf van 18 maanden eiste justitie dat de verdachte een schadevergoeding van ruim 36.000 euro aan het slachtoffer betaalt. Ook wil justitie dat hij opdraait voor de medische kosten. De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.

LEES OOK:

Ties opgelucht na arrestatie van man die hem toetakelde: 'Maar krijg zicht in mijn oog niet terug'

Door harde klap op festival raakte Ties zijn oog kwijt, maar wie deelde de klap uit?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!