Liveblog

112-nieuws: gewonden na botsing fietsers • kind overleden na aanrijding

22 maart 2022 om 16:43 • Aangepast 30 maart 2022 om 14:15
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

22.30

Gewonden na botsing tussen twee fietsers

Een fietser is dinsdagavond rond half tien ernstig gewond geraakt toen hij in Rijen op de Rijksweg tegen een andere fietser botste. Ook de tweede fietser raakte gewond.

Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het ene slachtoffer is naar het ziekenhuis in Breda gebracht, het andere naar een ziekenhuis in Tilburg.

De weg werd tijdelijk deels afgesloten voor het verkeer. De politie sprak met getuigen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.30

Aanhoudingen voor autobranden in Veen rond oud en nieuw

In het rechercheonderzoek naar de autobranden rond de afgelopen jaarwisseling in Veen zijn dinsdag vier mannen aangehouden. Het gaat om vier jonge mannen: twee uit Wijk en Aalburg (19 en 21) en twee uit Veen (20 en 21). Zij zitten vast voor verhoor.

LEES OOK: Vier mannen opgepakt voor autobranden in Veen rond oud en nieuw

Archieffoto: SQ Vision.
Archieffoto: SQ Vision.
17.00

Kind overleden bij aanrijding in Baarle-Nassau

Bij een aanrijding op de Herenstraat Baarle-Nassau is dinsdagmiddag een kind aangereden en daarbij om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

16.45

Vijf aanhoudingen voor bankhelpdeskfraude

De politie heeft vijf jongemannen opgepakt die verdacht worden van bankhelpdeskfraude en witwassen. Dat gebeurde na een lang onderzoek door het cybercrimeteam van de politie in de eenheid Zeeland-West-Brabant. Het gaat om een 19-jarige man uit Portugaal, drie mannen van 20 jaar uit Rotterdam, en een man van 21 jaar uit Groningen.

Dankzij nauwe samenwerking tussen de eenheden Zeeland – West-Brabant, Rotterdam en Noord-Nederland zijn er acht doorzoekingen geweest in Werkendam, Rotterdam, Groningen en Meppel.

Hierbij zijn elektronische goederen in beslag genomen die mogelijk met de bankhelpdeskfraudezaak te maken hebben. Er is ruim 14.000 euro in beslag genomen, ruim 2000 euro nepgeld en een voertuig. Ook is er een doorgeladen vuurwapen en vermoedelijk verschillende soorten drugs aangetroffen.

16.30

Brand in bestelbus

Op de Steenbeemden in Den Bosch is brand uitgebroken in een bestelbus. Dat gebeurde onder het dashboard, waarschijnlijk vanwege een technisch mankement. Nadat hij de brandweer had gealarmeerd, koppelde de bestuurder zijn aanhanger af en haalde hij enkele jerrycans uit de laadruimte. De brandweer doofde het vuur, waarna een bergingsbedrijf het voertuig afvoerde. De rijbaan was enige tijd afgesloten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.10

Roosendaler opgepakt met wapen en 80 gram drugs

De politie heeft maandag een 25-jarige Roosendaler aangehouden met een wapen en tachtig gram drugs op zak. Getuigen tipten de politie dat de man vanuit zijn geparkeerde auto op het NS-plein in Tilburg een wapen wilde verkopen.

14.00

A67 dicht tot 15.00 uur vanwege bergingswerkzaamheden na ongeluk

De A67 van Venlo naar Eindhoven is dinsdagmiddag dicht bij Geldrop. Na het ongeluk met een gekantelde vrachtwagen wordt het beschadigde portaal over de weg weggehaald. Deze werkzaamheden duren tot drie uur. Het verkeer kan omrijden via Roermond (A73, A2). In de richting van Eindhoven naar Venlo is de rechterrijstrook afgesloten bij de afrit Someren.

Wachten op privacy instellingen...
09.35

Vrachtwagen in brand in Budel

Een vrachtwagen is dinsdagochtend in brand geraakt op het Capucijnerplein in Budel. Aan de achterzijde van de Jumbo-supermarkt kwam rook vrij laden en lossen. De brandweer bluste de vrachtwagen met schuim.

07.20

Vrachtwagen met schroot gekanteld op A67

Op de A67 ter hoogte van Geldrop richting Eindhoven is dinsdagmorgen een vrachtwagen met schroot gekanteld. De rechterrijstrook is dicht vanwege de bergingswerkzaamheden. De vertraging is ongeveer veertig minuten. Er staat tussen Liessel en Geldrop een file van 13 kilometer. Het verkeer kan omrijden via Roermond (A73, A2).

06.00

Achtervolging en inval in caravan Valkenswaard

De politie heeft maandagavond twee mannen opgepakt na een achtervolging in Valkenswaard. Agenten zagen dat de auto valse kentekenplaten had en gingen achter de bestuurder aan. De achtervolging eindigde op de Kluizerdijk toen de auto in de greppel belandde.

Niet veel later werd er enkele tientallen meters verderop een inval gedaan op een caravan op de Brugse Heide. De tv stond nog aan, maar de bewoner was verdwenen. Volgens een 112-correspondent vluchtte hij via het raam. De politie zocht zandpaden, weilanden en een bouwterrein af in de buurt van de Maastrichterweg, maar de man werd niet gevonden.

05.30

Dode man gevonden in weiland

In een weiland in Oirschot is maandagavond rond halfzeven een dode man gevonden. De man was 68 jaar en kwam daar om zijn paarden te verzorgen. De politie meldde rond negen uur dat er sprake is van verdachte omstandigheden. De dode man werd in het weiland aan de Broekstraat gevonden door een bekende van hem. Op vragen over de verdachte omstandigheden waaronder de man is gevonden, gaat de politie maandagavond niet in.

05.15

Brand stroomhuisje blijkt kampvuurtje om knakworsten op te warmen

Een melding van een brand in een stroomhuisje aan de Klaterspeelweg in Maarheeze, bleek iets heel anders. Toen de brandweer bij het stroomhuisje kwam, bleek er een man een kampvuurtje te hebben gemaakt om enkele knakworstjes op te warmen. De man was op de fiets aan het toeren en gaf volgens een 112-correspondent aan op de bewuste plek even te kunnen genieten van een paar worstjes en een wijntje.

05.00

Vrouw thuis in Breda overvallen

In haar huis aan de Van Meterenstraat in Breda is maandagavond iets voor half negen een vrouw overvallen door een man. De overvaller had mogelijk een mes bij zich, zo laat de politie weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!