Michael van Gerwen kan feestje in Rotterdam niet afsluiten met winst

24 maart 2022 om 23:51 • Aangepast 25 maart 2022 om 21:38
nl
Michael van Gerwen is er donderdag niet in geslaagd de zevende speelronde van de Premier League op zijn naam te schrijven. De Vlijmenaar bereikte in een oranjegekleurd Ahoy wel de finale, maar hij moest daarin zijn meerdere erkennen in de Brit Joe Cullen. Het werd 5-6.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Op weg naar de finale rekende Van Gerwen af met Michael Smith en Jonny Clayton. In zijn eersterondepartij tegen Smith kroop de Vlijmenaar overigens wel door het oog van de naald. Bij een 5-5 stand kreeg 'Bully Boy' twee matchdarts, maar die misten - mede door het gejoel van het publiek - hun doel. Van Gerwen ontsnapte door dubbel vier wel te raken.

De halve finale verliep een stuk beter voor Van Gerwen. Hij klopte Clayton met 6-3. Hij besliste het duel, waarin hij met drie pijlen een gemiddelde van ruim 103 haalde, met een fraaie 138-finish.

Secuur
Ook in de finale was 'Mighty Mike' scorend prima, maar Cullen gooide heel secuur uit. Zo ging het duel lange tijd gelijk op. Aan het eind van de wedstrijd leek Van Gerwen het verschil te maken, maar hij slaagde er in de negende leg niet in om dubbel zestien te raken. Cullen gooide daarop 114 wel uit.

Van Gerwen kwam daarna nog wel terug tot 5-5, maar in de beslissende leg had hij geen antwoord op het perfecte spel van de Brit. Die begon de leg met twee scores van 180 en gaf zichzelf daarmee voldoende ruimte om de partij op zijn naam te schrijven.

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks de nederlaag in de finale wilde Van Gerwen na het duel niet spreken van een teleurstellende avond. "Ik heb gewoon drie punten veroverd voor de Premier League-ranking", benadrukte hij voor de camera van Viaplay. "Dat is het belangrijkste. Natuurlijk wil je winnen, maar er komen nog zoveel weken. Dan volgende week maar."

Van Gerwen, die de hele avond werd gesteund door het aanwezige oranje legioen, staat na de zevende speelronde nog altijd eerste in de Premier League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!