Halfvasten: hier kun je dit weekeinde carnaval vieren

25 maart 2022 om 21:00 • Aangepast 28 maart 2022 om 08:31
nl
Carnavalsliefhebbers die vier weken geleden eindelijk weer eens hun hart hebben opgehaald, kunnen dit weekend nog even door voor ronde twee. Veel optochten en activiteiten die werden uitgesteld, worden tijdens Halfvasten ingehaald. Op deze drie plekken kun je dit weekeinde carnaval vieren.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Deurne
Ben je een liefhebber van verlichte optochten, dan kun je zaterdagavond terecht in Deurne. Vanaf kwart voor acht staan verlichte wagens van de Heilight Parade opgesteld aan de Vlierdenseweg in Deurne. De bezoekers lopen tijdens de veertiende editie een route langs de verlichte wagens.

Foto: DMG/Martien van Dam
Foto: DMG/Martien van Dam

Tilburg
D'n Opstoet trekt zondag door de straten van het centrum van Tilburg. Waar andere bouwclubs in coronatijd het werk aan de carnavalswagens hebben stilgelegd, gingen de werkzaamheden in Kruikenstad gewoon door. Het resultaat is zondag te zien. De deelnemers verzamelen bij de Piushaven om daarna door het centrum van de stad te trekken.

Aan de toog in de Tilburgse opstoet (foto: Twan Spierts)
Aan de toog in de Tilburgse opstoet (foto: Twan Spierts)

Dongen
In het centrum van Dongen staat zondag de Dongense straotparade op het programma. Zo'n 24 kapellen en 19 carnavalsverenigingen nemen deel aan de parade. Op de buitenpodia van het Wilhelminaplein en in de kroegen blazen de muzikanten de longen uit hun lijf om iedereen weer in carnavalsstemming te brengen. De Dongense Straotparade begint om één uur en eindigt om een uur of vijf in de Cammeleur.

Foto: Facebook Straotparade Dongen
Foto: Facebook Straotparade Dongen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!