FC Eindhoven lijdt tegen De Graafschap eerste nederlaag van het jaar

25 maart 2022 om 22:58 • Aangepast 28 maart 2022 om 11:19
Voor het eerst dit kalenderjaar heeft FC Eindhoven een nederlaag geleden. De laatste verliespartij was op 3 december uit bij Almere City, maar vrijdagavond was De Graafschap met 1-2 te sterk in het Jan Louwers Stadion.
Profielfoto van Sven de Laet

Er stonden amper dertig seconden op de klok, toen FC Eindhoven ontsnapte aan een rode kaart. Verdediger Vermeulen ging met zijn noppen vooruit het duel in en raakte tegenstander Fortes vol op het bovenbeen. Scheidsrechter Van der Eijk vond het wellicht nog wat te vroeg voor harde maatregelen en hield het bij geel.

Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg op achterstand. Neghli schoof de bal van dichtbij achter doelman Bertrams. De Eindhovenaren waren vervolgens een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar het was De Graafschap dat op slag van rust de 0-2 maakte.

Aansluitingstreffer
Na rust waren de Superboeren zelfs dicht bij een derde treffer, maar Van Heerthum mikte de bal van dichtbij op de lat. Even later, in de 63e minuut, was het aan de andere kant wel raak. Van Son kopte na een voorzet bij de tweede paal binnen. Volgens spelers van De Graafschap werd er verderop in het strafschopgebied een overtreding gemaakt, maar daar ging de arbiter niet in mee.

In de tijd die resteerde, drong de ploeg van trainer Penders flink aan, maar een doelpunt leverde het niet meer op.