Video

Ronald belandde in achtervolging: 'Vluchtauto zat bijna in mijn kofferbak'

26 maart 2022 om 11:11 • Aangepast 28 maart 2022 om 11:32
nl
Ronald Verberne uit Eindhoven dacht vrijdagavond rustig naar huis te rijden tot er ineens een auto met flitsende lichten voorbijraasde. De wagen werd al snel gevolgd door meerdere politieauto's en voordat Ronald het goed en wel besefte, zat hij middenin een achtervolging. "Ik ben vast niet de enige die zich rot schrok."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Na een personeelsuitje dacht Ronald vrijdagavond rustig naar zijn huis in Eindhoven te rijden. Buiten wat drukte op de weg leek er niks aan de hand tot hij over de Piuslaan reed.

"Er kwam ineens een rood met zwarte auto als een gek voorbijgeraasd. De auto reed eerst achter me en zat bijna in mijn kofferbak", beschrijft hij. "Ik schrok me een ongeluk. Ik denk dat ik niet de enige was want het was redelijk druk op de weg."

"Een van de achtervolgende wagens was een undercoverauto, denk ik."

Al snel werd de vluchtauto gevolgd door meerdere politiewagens en een politiemotor. "De politie kwam met een rotgang voorbij. Een van de auto's was geen politieauto, maar ik denk dat de wagen wel bij de politie hoorde als een soort undercoverauto."

Die burgerwagen van de politie veroorzaakte volgens Ronald helaas wat schade. "Ik ging direct aan de kant toen de vluchtauto voorbijkwam. Bij het stoplicht dacht ik nog meer ruimte te maken, maar dat bleek erg lastig. Toen die undercoverauto voorbijkwam, schaafde zijn spiegel tegen mijn spiegel."

"Het was allemaal heel onverwacht maar ben nu bekomen van de schrik."

Gelukkig bleek het mee te vallen met de schade aan Ronald's auto. "Toen ik thuis was, ging ik direct met een zaklamp de schade opnemen. Buiten een schrammetje aan mijn spiegel, valt het heel erg mee. Ik heb geluk gehad." Het leek even alsof de Eindhovenaar in een actiefilm zat. "Het was heel onverwacht maar inmiddels ben ik bekomen van de schrik."

De dollemansrit eindigde op de Leenderweg in Eindhoven waar de bestuurder van de auto er rennend vandoor ging. Een politiehond wist daarna de chauffeur 'flink te grazen te nemen' toen hij in een struikje schuilde. De politie hield de man daarna aan voor diefstal en heling. De auto met Belgisch kenteken is vermoedelijk in Lommel gestolen.

De auto waar de opgepakte man in reed, heeft zichtbare schade.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!