Kunstrijdster Lindsay van Zundert is blij dat haar seizoen erop zit

27 maart 2022 om 17:03 • Aangepast 28 maart 2022 om 12:20
nl
Lindsay van Zundert heeft haar seizoen afgesloten met de zeventiende plek op de WK in Montpellier. De 17-jarige kunstrijdster uit Etten-Leur heeft nu twee hele weken vrij voordat de voorbereidingen op het nieuwe jaar weer van start gaan. "Een frietje speciaal? Nee, dat niet."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Van Zundert was vrijdag zichtbaar emotioneel na haar laatste kür. "Het is een superleuk seizoen geweest, maar er zat veel spanning op", zei Van Zundert zondag in het radioprogramma De Zuidtribune. "De Spelen namen een lange periode in beslag en daarna had ik ook nog het NK en het WK. Het was fysiek en mentaal best moeilijk om mezelf weer op te laden. Ik ben blij dat het erop zit en twee weken rust heb."

"Een frietje speciaal? Nee, maar ik heb gisteren wel een lekkere

Over twee weken vliegt Van Zundert naar Amerika om te werken aan een nieuwe kür. En die dagen zijn druk bezet. "Ik ga zeker niet helemaal los. Ik zit in de vierde van de havo en moet nog wat dingen inhalen, dus er moet nog even geknald worden voor school. Daar ga ik me vooral op richten."

"Natuurlijk ga ik met vrienden iets leuks doen, maar ik blijf ook m'n oefeningen doen om in vorm te blijven. Een frietje speciaal? Nee, dat niet, maar ik heb gisteren bij Starbucks wel een lekkere frappuccino genomen", grinnikt de Etten-Leurse.

Van Zundert hoopt komend seizoen opnieuw deelname af te dwingen aan het WK, dat in Japan wordt gehouden. "Dat is een leuke doelstelling. Top-15 moet erin zitten. Ik kan namelijk nog veel leren qua schaatsvaardigheid en mijn sprongen."

LEES OOK:

Kunstrijdster Lindsay van Zundert 17e op WK

Lindsay van Zundert laat haar vingerafdruk achter op haar middelbare school

Lindsay van Zundert laat Sjoukje Dijkstra genieten met persoonlijk record

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!