Michael van Gerwen klopt 's werelds beste en wint weer toernooi

2 april 2022 om 21:05 • Aangepast 11 april 2022 om 11:38
nl
Michael van Gerwen heeft in Barnsley het Player Championship 10 op zijn naam gebracht. De drievoudig wereldkampioen uit Vlijmen was in de finale van het kleine toernooi van de PDC met 8-4 te sterk voor Peter Wright. Zijn Schotse tegenstander is aanvoerder van de wereldranglijst.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 32-jarige Van Gerwen had zich voor de finale geplaatst door met 7-6 te winnen van José de Sousa. In de eindstrijd maakte hij een 4-0-achterstand ongedaan om de partij op zijn eerste matchdart te beslissen met dubbel-20. Het zal 'Mighty Mike' goed hebben gedaan na zijn teleurstellende verlies, eerder deze week in de Premier League.

Het was de tweede keer binnen een week dat Van Gerwen een dergelijk toernooi wist te winnen. Vorig weekend was hij al de beste op Player Championship 8 in het Duitse Niedernhausen.

Door zijn zege in de Engelse plaats staat Van Gerwen op de zogeheten Order of Merit nu derde. Op deze ranglijst wordt bijgehouden hoeveel geld topdarters de afgelopen twee seizoenen hebben verdiend. Van Gerwen heeft ongeveer zes ton opgestreken, bijna de helft minder van wat Wright en Gerwyn Price (Wales) bij elkaar gooiden.

LEES OOK: Michael van Gerwen verliest in Premier League van hekkensluiter James Wade

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!