Schmidt gelooft nog in titel en is mild voor zijn ploeg na puntverlies

2 april 2022 om 22:29 • Aangepast 11 april 2022 om 11:43
nl
Voor de neutrale toeschouwer was het een geweldige wedstrijd tussen PSV en FC Twente. Maar na het 3-3 gelijkspel lijkt de titel niet meer haalbaar voor de Eindhovenaren. Toch blijft trainer Roger Schmidt strijdbaar en gelooft hij nog in het kampioenschap. Daarnaast was hij verrassend mild voor zijn ploeg.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Het was moeilijk en dat is het nog steeds”, zei Schmidt toen hem gevraagd werd naar de kansen in de titelrace. “Het is zeker niet onmogelijk om kampioen te worden. Alles kan nog.”

Maar wie realistisch kijkt naar de stand en het resterende programma van Ajax en PSV zal al snel concluderen dat de Amsterdammers dit waarschijnlijk niet meer weg gaan geven. En dus gaf Schmidts ploeg met drie tegengoals in het eerste halfuur de titel uit handen. Toch bleef de Duitse oefenmeester opvallend mild.

"Het is normaal dat er dit soort dagen tussen zitten."

“Je weet dat je niet altijd goed kunt spelen. Mijn spelers doen het dit seizoen geweldig. Het is normaal dat er dit soort dagen tussen zitten. Ze hebben gevochten en daar ben ik nog trots op.”

Natuurlijk zag Schmidt ook dat het eerste halfuur slecht was, al relativeerde hij dat ook vrij snel. “We waren geen team. Er stonden elf individuen op het veld. Tactisch waren we niet sterk. Maar dat kan gebeuren, we zijn geen machine.”

Schmidt vervolgde zijn verhaal door een glas water tevoorschijn te toveren. “Je kunt op twee manieren denken. Het glas is halfvol of halfleeg. Je kunt deze wedstrijd op twee manieren bekijken.”

"Een gelijkspel bij Twente is een prima resultaat, alleen niet goed genoeg."

Wie vooral weer door het ijs zakte zaterdagavond was Joël Drommel. De doelman zat er opzichtig naast bij de 1-0 en had ook de 2-0 kunnen voorkomen. Maar ook voor de PSV-goalie was Schmidt nog lief. “Het was voor hem een speciale wedstrijd. Er stond veel druk op die jongen. Iedereen keek naar hem. Hij was inderdaad vandaag niet top. Het was niet zijn beste wedstrijd. Maar hij was niet de enige die een mindere dag had.”

Al met al was het een teleurstellende avond voor PSV. En wie goed luisterde naar Schmidt kon horen dat hij heel goed wist dat de titel normaal gesproken niet meer in beeld is. “Een gelijkspel bij Twente is een prima resultaat, alleen niet goed genoeg.”

LEES OOK: PSV lijkt titel te kunnen vergeten na spektakelstuk tegen FC Twente: 3-3

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!