Liveblog

112-nieuws: auto tegen boom in Eersel • overval in Gemonde

4 april 2022 om 14:33 • Aangepast 12 april 2022 om 13:42
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Auto in brand gestoken in Eindhoven

In de Eeckhoutstraat in Eindhoven is rond halftien geprobeerd om een auto in brand te steken. Buurtbewoners hoorden een harde knal en gingen naar buiten. Daar bleek een fles met vermoedelijk een brandbare vloeistof door een autoruit te zijn gegooid. Het brandje werd door bewoners geblust. De politie sloot de straat af en doet nader onderzoek.

19.55

Bestelbus botst tegen auto in Haaren

Een bestelbus en een auto zijn maandagavond aan de Langeweg in Haaren tegen elkaar gebotst. De bestelbus van PostNL strandde op de stoep. De schade aan de auto was groot. De bestuurder van de auto is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De pakketjes in de bestelbus van PostNL zijn overgeladen in een andere bus. De bestuurder van de bestelbus kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
16.05

Auto raakt van de weg en botst tegen een boom

Op de Eindhovenseweg in Eersel is maandagmiddag een ongeval gebeurd. Een oudere man raakte met zijn auto van de weg en botste tegen een boom aan. Hulpdiensten kwamen met meerdere eenheden naar de plek van het ongeluk. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
15.45

Vrouw uit Bergen op Zoom opnieuw betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs

Een 38-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is vanochtend voor de tweede keer betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Dat gebeurde op de Badhuisstraat in Roosendaal. Ze krijgt een proces-verbaal. Wordt de vrouw voor een derde keer betrapt, dan neemt de politie haar auto in beslag.

14.30

Overval op huis in Gemonde: daders vluchten in zwarte auto

Twee daders hebben maandag iets voor twee uur een gewapende overval gepleegd op een huis aan de Slothoef in Gemonde. Er is niemand gewond geraakt. Ook is niet duidelijk of de overvallers iets hebben buitgemaakt. De daders zijn in een zwarte auto gevlucht.

12.30

Dakbedekking waait van flat in Breda

De dakbedekking is vanochtend van een flat aan de Hooghout in Breda gewaaid. Meerdere mensen meldden bij de hulpdiensten dat er van alles naar beneden kwam vanaf het dak. Toen de brandweer met de hoogwerker aan de Hooghout was, was al snel duidelijk dat de complete dakbedekking naar beneden was gewaaid.

De ironie wil volgens de 112-correspondent dat het dak sowieso volgende maand vernieuwd zou worden. Rond de flat lag het vanochtend bezaaid met stukken kunststof van het dak. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
12.00

Politie waarschuwt voor 'foute' influencers

Na verschillende aanhoudingen vorige week in een fraudezaak waarin mensen werden geronseld om hun bankpas en pincode uit te lenen aan criminelen om zo gestolen geld weg te sluizen, waarschuwt de politie vandaag extra alert te zijn. Met name op social media proberen influencers jongeren te verleiden tot dit soort praktijken. "Denk dus altijd goed na en vertrouw niet alles wat je ziet", luidt de waarschuwing van de politie.

In onderstaande video legt de politie uit hoe geraffineerd de influencers te werk gaan:

Wachten op privacy instellingen...
11.35

Veel minder drugslabs ontmanteld, maar Brabant blijft koploper

De politie heeft vorig jaar veel minder drugslabs ontmanteld dan een jaar eerder. In onze provincie ging het in 2021 om 17 drugslabs die werden ontdekt. Dat waren er een jaar eerder nog 31. Maar het is nog altijd het hoogste aantal van alle provincies. Ook als het gaat om de opslag van chemicaliën om synthetische drugs van te maken, steken we als Brabant met veertig ontdekte opslagplekken ver boven alle andere provincies uit, zo blijkt uit cijfers die de politie maandag naar buiten bracht.

LEES OOK: Veel minder drugslabs ontmanteld, maar Brabant blijft koploper

10.25

Brand in woonwijk Valkenswaard: ‘Slaapkamer verlicht door oranje gloed'

Buurtbewoners in de omgeving van de Sparrenlaan werden in de nacht van zondag op maandag rond drie uur wakker van een aantal explosies en de claxon van een auto. "Ik dacht dat ik aan het dromen was", vertelt een buurvrouw. "Ik maakte mijn man wakker want ik dacht dat ik schoten hoorde." Dat bleken achteraf een aantal ontploffingen bij de auto te zijn die in brand stond.

Ook overbuurman Sebastiaan is geschrokken. "Mijn vrouw en ik hoorden vannacht wat gestommel en daarna glasgerinkel. Niet veel later was heel onze slaapkamer verlicht met een oranje gloed." Ze belden meteen de brandweer. "Een minuutje later hoorden we vier, vijf explosies. Het was een heel angstig omdat we bang waren dat er nog mensen binnen zaten. Ik heb geen idee uit welke hoek dit moet komen", vertelt de bewoonster.

LEES OOK: Brand in woonwijk Valkenswaard: ‘Slaapkamer verlicht door oranje gloed'

08.30

Een uur vertraging op de A2 door kapotte bakwagen

Een stilgevallen bakwagen op de A2 zorgt in de ochtendspits tussen de afrit Valkenswaard en knooppunt Batadorp voor enorme vertraging richting Eindhoven. De linkerrijstrook is voor knooppunt Batadorp dicht. Rond halfnegen moeten automobilisten die richting Eindhoven willen rekening houden met een uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
03.15

Auto botst tegen boom

In de nacht van zondag op maandag is in Boxtel een man met zijn auto tegen een boom gebotst. Het ongeluk gebeurde rond kwart over drie op de Oirschotseweg. De chauffeur is naar een ziekenhuis gebracht, zijn wagen is zwaar beschadigd.

Door het ongeval was de weg tussen Boxtel en Oirschot enige tijd gestremd voor het overige verkeer. Zowel de rijbaan als het naastgelegen fietspad lag vol met brokstukken. Het is niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd, waarna de Oirschotseweg weer werd vrijgegeven.

De beschadigde boom (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De beschadigde boom (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Een takelbedrijf voerde de auto weg (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
Een takelbedrijf voerde de auto weg (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
3.00

Vrouw en hondje uit voorzorg uit huis gehaald

De brandweer heeft zondagnacht de bewoonster van een huis aan de Sparrenlaan in Valkenswaard en haar dwergkeeshondje uit de woning moeten halen. Twee auto's naast het huis en een schutting stonden rond drie uur in brand. Brandweerlieden moesten een rolluik voor de voordeur kapot zagen om de woning binnen te kunnen gaan. De vrouw en het hondje kwamen overigens met de schrik vrij. De politie is een onderzoek begonnen, omdat er wordt uitgegaan van brandstichting.

De brandende auto in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandende auto in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De vrouw en haar hondje worden in veiligheid gebracht (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De vrouw en haar hondje worden in veiligheid gebracht (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
00.00

Brand met veel rook in container Breda

Een container met koper heeft zondagavond op het terrein van de voormalige veiling in Breda, de IABC, in brand gestaan. Het leidde tot veel rook. Iemand die in de buurt woont, had de brand opgemerkt en zag vervolgens twee wagens hard wegrijden. Hierop heeft hij de brandweer gebeld. Het vuur is door de brandweer gedoofd. Ook de politie was aanwezig. Opvallend was dat twee hekken om het terrein open waren, terwijl ze normaal gesproken afgesloten zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!