Willy van de Kerkhof rekent op titel PSV, maar René ziet het niet zitten

4 april 2022 om 09:08 • Aangepast 11 april 2022 om 12:22
nl
Als tweeling hoef je er niet altijd dezelfde mening op na te houden. Dat bleek maandagmorgen weer bij Willy en René van de Kerkhof. Willy gelooft nog heilig in een landskampioenschap voor PSV, ondanks de historisch slechte start tegen FC Twente. Maar René ziet het niet meer zitten. De voormalige vleugelspits gaat ervanuit dat Ajax de titel prolongeert, zo zegt hij in Wakker!, het radio-ochtendprogramma van Omroep Brabant.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

"Ajax heeft nog een behoorlijk pittig programma", houdt Willy de moed erin. De koploper moet nog op bezoek bij het verrassend sterk draaiende NEC, AZ en Vitesse. De wedstrijden die PSV voor de boeg heeft zijn op papier minder zwaar. Maar dan zal de ploeg van trainer Roger Schmidt wel veel beter aan een duel moeten beginnen dan afgelopen zaterdag het geval was.

"Het was dramatisch tegen FC Twente, vooral het eerste half uur."

"Het was dramatisch", klonk het eensgezind. René: "Vooral het eerste half uur. Zelfs bij een amateurclub gebeurt dit niet. En dan Joël. Hij kan echt drommels goed keepen, maar hij liet het weer niet zien. Zo jammer."

Ook Willy schaamde zich voor de wijze waarop PSV zich vanaf de aftrap manifesteerde. Samen met PSV's voormalige succestrainer Guus Hiddink zat hij op de tribune van de Grolsch Veste in Enschede. Beiden zagen dat er nog veel werk aan de winkel is voor de ploeg, die vanaf volgend seizoen onder leiding komt te staan van Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten.

Willy beaamde desgevraagd dat Hiddink vanaf komend seizoen gevraagd en ongevraagd advies gaat geven. Willy: "Hij heeft me duidelijkheid gegeven voor de toekomst en zal een hele belangrijke rol gaan spelen."

"PSV heeft het laten liggen, het is over en uit."

Maar zover is het nog niet. Eerst moet PSV dit seizoen proberen succesvol af te sluiten, in eigen land met misschien wel de dubbel en Europees gezien in de Conference League. In de competie kan het echter de ambities overboord gooien, is de overtuiging van René. "Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar ik zie niet gebeuren dat Ajax dit nog uit handen geeft. Ze moeten nog wel naar AZ toe, maar daar hebben ze voor de KNVB Beker ook al van gewonnen. Zij worden gewoon kampioen. PSV heeft het laten liggen. Het is over en uit."

René was sowieso in een pessimistische bui in het gesprek met presentator Koen Wijn. De ex-international ziet het niet gebeuren dat Willem II in de Eredivisie blijft. "Ik ben bang dat die ploeg ondanks de aanstelling van Kevin Hofland als trainer te weinig punten gaat pakken", meende René, die uiteraard werd tegengesproken door broer Willy.

"Het zou een drama zijn wanneer Willem II degradeert."

Die complimenteerde de Tricolores voor hun spel tegen Feyenoord en verwacht dat ze ondanks de 2-0 nederlaag in De Kuip 'genoeg motivatie' hebben gekregen om niet bij de onderste drie te hoeven eindigen. "Met uitzondering van de wedstrijd tegen PSV op 1 mei zal het lastig zijn om punten te sprokkelen, maar het moet mogelijk zijn. Het zou een drama zijn wanneer Willem II degradeert", stelde Willy vast.

Om eensluidend te eindigen: beiden zijn onder de indruk van de prestaties van RKC Waalwijk, dat afgelopen weekend FC Utrecht op 1-1 hield en nu veertiende staat op de ranglijst. Willy: "Ze doen het geweldig. Zondag, in Eindhoven tegen PSV, zal het geen punten opleveren, maar verder verwacht ik dat ze overeind blijven." Net als René vindt hij dat de Waalwijkse ploeg boven verwachting voor de dag komt. René: "Dit had toch helemaal niemand verwacht?!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!