Ties is blind aan één oog na mishandeling: dader moet half jaar de cel in

4 april 2022 om 13:45 • Aangepast 12 april 2022 om 13:44
nl
De man die Ties van Beek in november 2019 op een festival zo zwaar mishandelde dat hij blind raakte aan één oog moet een half jaar de cel in. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch maandag. Behalve de gevangenisstraf moet de 28-jarige dader, een professioneel kickbokser uit Eindhoven, Ties ook een schadevergoeding betalen van ruim 36.500 euro.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ties werd op het Bontgenoten Winterfestival door de Eindhovenaar zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij zijn oogkas, jukbeenderen en neus brak. Ook liep hij blijvende schade op aan zijn linkeroog waardoor hij de rest van zijn leven niks meer met dat oog kan zien.

De officier van justitie eiste eerder 18 maanden cel. De rechtbank legt nu acht maanden cel op, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechter ziet dat wat er op het festival is gebeurd als een eenmalige misstap van de Eindhovenaar. Daarbij heeft hij zich volgens de rechter bereid getoond de schade van het slachtoffer te vergoeden. Ook is er volgens de rechtbank geen sprake geweest van opzet om Ties zwaar letsel toe te brengen.

Wel was er volgens de rechtbank een aanmerkelijke kans dat zo’n harde klap in het gezicht zou leiden tot zwaar letsel. Zeker omdat de verdachte een getraind vechtsporter is.

Advocaat vroeg vrijspraak
De advocaat van de Eindhovenaar pleitte eerder voor vrijspraak van zijn cliënt. Hij deelde inderdaad één stomp uit, maar er kan volgens de advocaat niet worden vastgesteld hoe hard er is geslagen en ook niet dat de Eindhovenaar doelbewust mikte op het oog van het slachtoffer. Daarnaast zou de Eindhovenaar volgens zijn advocaat hebben gehandeld uit noodweer. Een vriend van hem zou zijn aangevallen en zijn cliënt wilde zijn vriend beschermen.

De rechtbank ging niet mee in dit verhaal.

LEES OOK:

Ties is na mishandeling blind aan één oog: verdachte hoort 18 maanden eisen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!