Liveblog

112-nieuws: maaltijdbezorger botst met auto • Kruidvat-overvaller in beeld

8 april 2022 om 14:40 • Aangepast 19 april 2022 om 16:19
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant, met een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.32

Maaltijdbezorger botst met auto

Op de Tramsingel in Breda is vrijdagavond rond kwart over zeven een ongeluk gebeurd. Een maaltijdbezorger op een scooter kwam in botsing met een auto. De scooterrijder is lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Hij was na het ongeluk nog aanspreekbaar. De weg was korte tijd afgezet.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
17.20

Kruidvat-overvaller herkenbaar in beeld

De politie heeft de man die eind maart een filiaal van Kruidvat in Helmond overviel herkenbaar in beeld gebracht. Een week geleden was de man nog onherkenbaar te zien op gedeelde bewakingsbeelden. De politie hoopte dat hij zichzelf zou melden, maar dat is niet gebeurd.

De man bedreigde het personeel met een keukenmes en ging er met een geldbedrag vandoor.

De Kruidvat-overvaller in beeld (foto: politie).
De Kruidvat-overvaller in beeld (foto: politie).
16.10

Mannen spuiten scooterbestuurder pepperspray in zijn ogen en stelen scooter

Een groepje mannen heeft woensdagavond een scooter van een 19-jarige man gestolen in de omgeving van de Overloop en Deltaweg in Helmond. Dat gebeurde rond kwart over elf ’s avonds. De scooterbestuurder werd kort daarvoor met een bijtende stof, vermoedelijk pepperspray, in zijn ogen gespoten. De politie heeft een signalement van twee daders verspreid.

14.25

Duizend euro aan bekeuringen voor racende automobilist

Een 20-jarige automobilist uit Eindhoven kreeg vrijdagmiddag voor ruim duizend euro aan bekeuringen. Agenten betrapten hem toen hij over de A50 bij Veghel racete zonder zich iets aan te trekken van de maximumsnelheid daar. Daarnaast haalde hij verkeer in via de vluchtstrook. De man moet een cursus over gedrag en verkeer, een zogenoemde EMG-cursus, volgen bij het CBR.

13.52

Duo gepakt na speciaal digitaal onderzoek

Een 34-jarige man zonder vaste woonplaats en een 29-jarige Bredanaar zijn donderdag opgepakt nadat ze jarenlang uit de handen van de politie wisten te blijven. De twee worden verdacht van een straatroof en een poging tot inbraak en waren al die tijd spoorloos. De politie ging via speciaal digitaal onderzoek op zoek naar de twee en wist ze zo in te rekenen.

LEES OOK: Mannen wisten lang uit handen van de politie te blijven maar ze zijn gepakt

13.37

Motorrijder gewond in Gilze

Aan de straat Klein Zwitserland in Gilze is vrijdagmiddag een motorrijder gewond geraakt. Het slachtoffer reed door nog onbekende oorzaak van het talud. De motorrijder raakte hierbij gewond en is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De motor raakte beschadigd en is opgehaald door een motorzaak. Hoe het precies kon misgaan, wordt onderzocht.

Hoe het ongeluk in Gilze kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Hoe het ongeluk in Gilze kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
12.46

Autobrand in Liesbos Breda

In het Liesbos in Breda is donderdagnacht een uitgebrande auto ontdekt. De auto stond op dezelfde plek waar kort geleden voor een ton aan xtc-afval was gedumpt.

Wachten op privacy instellingen...
12.30

Merwedebrug bij Gorinchem enige tijd dicht vanwege kapotte slagboom

De Merwedebrug bij Gorinchem is vrijdag korte tijd dicht geweest. In de richting van Breda was een slagboom kapotgereden. Die moest worden gerepareerd. In beide richtingen ontstonden files. Verkeer op de A27 kan inmiddels in beide richting de brug weer over.

Wachten op privacy instellingen...
11.37

Drugsonderzoek leidt naar vuurwapens en vuurwerk

Het onderzoek dat de politie startte na de aanhouding van een drugsdealer op de Markt in Roosendaal vorige week zaterdag leidde onder meer naar vuurwapens en zwaar vuurwerk. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend. In het huis van de verdachte werden een alarmpistool, een luchtdrukpistool, vijf cobra's en zeven nitraatbommen gevonden. Daarnaast werden er twee boksbeugels en een ploertendoder ontdekt, 165 gram cocaïne en honderd XTC-pillen.

Het onderzoek naar de drugshandelaar uit Fijnaart leidde naar diverse wapens, drugs en zwaar vuurwerk (foto: politie).
Het onderzoek naar de drugshandelaar uit Fijnaart leidde naar diverse wapens, drugs en zwaar vuurwerk (foto: politie).
11.25

Scooterrijder beroofd van scooter

Een scooterrijder is woensdagavond in Helmond met geweld beroofd van zijn scooter. Dit gebeurde rond kwart over elf op de Deltaweg, vlakbij de Overloop. Het slachtoffer werd benaderd door drie of vier mensen in een donkere auto. Zij stapten uit de auto en spoten het slachtoffer vloeistof in de ogen, vermoedelijk peperspray. Het slachtoffer probeerde op zijn scooter weg te komen, maar vanwege de hevige pijn in zijn ogen zag hij steeds slechter en kwam hij ten val. Daarna gingen de verdachten er alsnog met zijn scooter vandoor.

Wachten op privacy instellingen...
11.21

Auto in vlammen op tijdens eerste buitenrit

Een man zag vrijdagochtend zijn auto in vlammen opgaan in Heusden. Hij had de auto genomen om daarmee voor de eerste keer dit jaar een rit door het buitengebied te maken. De auto had net een kleine opknapbeurt gehad van vierduizend euro. De auto stond stil in het buitengebied toen die ineens vlam vatte, vermoedelijk door kortsluiting. De eigenaar kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Zijn auto niet. De eigenaar spreekt van een schade van zo'n 16.000 euro.

Brandweermannen bij de uitgebrande auto (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Brandweermannen bij de uitgebrande auto (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
11.20

Reconstructie schietpartij Bergen op Zoom

Aan de Goudbaard in Bergen op Zoom vindt vrijdagochtend een reconstructie plaats van de schietpartij die hier in september 2018 plaatsvond. Hierbij kwam een 25-jarige vrouw om het leven. Een 27-jarige man werd aangehouden als verdachte. Eind maart vorig jaar heeft het gerechtshof besloten dat er meer onderzoek moet worden verricht. De reconstructie van het laatste bezoek van de verdachte aan het slachtoffer is daar onderdeel van.

Reconstructie van de schietpartij die in september 2018 plaatsvond aan de Goudbaard in Bergen op Zoom (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Reconstructie van de schietpartij die in september 2018 plaatsvond aan de Goudbaard in Bergen op Zoom (foto: Christian Traets/SQ Vision).
10.51

Man aangehouden in verband met chaletbrand Schaijk

Een 40-jarige Ossenaar is donderdag aangehouden in verband met het in brand steken van een chalet aan de Hermanusweg in Schaijk. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend. Het chalet ging in de nacht van woensdag op donderdag in vlammen op.

LEES OOK: Man verdacht van in brand steken chalet, vrouw ontsnapt aan vlammenzee

10.20

Hotelgast aangehouden

Een agressieve hotelgast is donderdagnacht aangehouden in een hotel aan de straat Klein Zwitserland in Gilze. De man had een beveiliger mishandeld en weigerde het hotel te verlaten.

LEES OOK: Agressieve gast uit hotel gezet, agenten gebruiken stroomstootwapen

09.33

Vrachtwagen strandt op A59

Op de A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel is vrijdagochtend een vrachtwagen gestrand. De rechterrijstrook is afgesloten bij knooppunt Hooipolder. Dit leidt tot een kleine file, die begint bij de afrit Dussen. De vertraging bedraagt minder dan tien minuten.

08.51

Botsing in Breda

Op de Teteringsedijk in Breda zijn vrijdagochtend twee automobilisten op elkaar gebotst. De auto's blokkeerden na het ongeluk de weg. Een berger werd opgeroepen om de auto's weg te halen. De mensen die in deze auto's zaten, zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Hoe de botsing op de Teteringsedijk in Breda kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Hoe de botsing op de Teteringsedijk in Breda kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
08.01

Rijstrook A58 dicht vanwege kapotte auto

Vanwege een kapotte auto werd vrijdagochtend de rechterrijstrook van de A58 van Eindhoven richting Tilburg korte tijd afgesloten. De auto strandde bij Moergestel. De afsluiting van de rijstrook leidde rond acht uur tot een file van vier kilometer. Die file begon bij Best. De vertraging bedroegt zo'n vijftien minuten. Rond kwart over acht werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

07.49

Ongeluk op A2

Verkeer op de A2 van Maastricht naar Eindhoven had vrijdagochtend rond halfacht last van een kilometerslange file. Die ontstond na een ongeluk bij knooppunt Leenderheide. De file was rond acht uur twaalf kilometer lang. De ANWB waarschuwde voor een vertraging van vijftien minuten. Rond kwart over acht waren de grootste problemen verleden tijd.

07.48

Vrachtwagen stilgevallen op A67

Op de A67 van de Belgische grens richting Venlo was vrijdagochtend een vrachtauto stilgevallen. Dit gebeurde bij Geldrop. De truck had problemen met de versnellingsbak. Vanwege de gestrande vrachtauto werd de rechterrijstrook afgesloten. De truck stond volgens een woordvoerder van de ANWB op een 'vervelende plek' en veroorzaakte drie kwartier vertraging. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat hebben het pechgeval naar een veiligere plek gesleept. Daarop nam de file af.

Wachten op privacy instellingen...
05.45

Vrachtwagen rijdt zich vast onder benzinestation

Een vrachtwagen heeft zich vrijdagochtend vastgereden onder het dak van een benzinestation aan de Barrier in Bergeijk. De chauffeur wilde gaan tanken maar had over het hoofd gezien dat een andere vrachtwagen kort daarvoor het dak van het tankstation had vernield. Die eerste vrachtwagen was geladen met hout en had de kraan nog omhoog staan. De chauffeur beschadigde daardoor het dak en is er daarna vandoor gegaan.

De tweede chauffeur zag de schade aan het dak over het hoofd en reed zich vast. De brandweer moest eraan te pas komen om enkele delen van het dak weg te halen. Hierdoor kon de vastgereden vrachtwagen weer naar achteren rijden. De politie doet onderzoek naar de doorgereden vrachtwagen, zodat de schade nog verhaald kan worden.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
02.30

Autobrand op de Torendreef in Breda

Op de Torendreef in Breda is donderdagnacht rond halfdrie een auto door brand verwoest. De auto stond geparkeerd bij de speelweide in het Liesbos. De brandweer was snel bij de brand, maar de auto was niet meer te redden. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. Een bergingsbedrijf heeft de uitgebrande auto weggesleept.

22.36

Buurtbewoners helpen brandweer bij omgevallen boom

Door de storm is een grote boom aan de Hollenhoekweg in het buitengebied van Haaren omvergewaaid. De boom raakte de nabijgelegen boerderij net niet. De brandweer heeft samen met een aantal buurtbewoners de boom verwijderd van de weg.

22.33

Aanhanger omgewaaid door wind

Op de N65 is een aanhanger van een autobestuurder gekanteld. De man reed met zijn vrouw over de N65 bij Haaren toen door een rukwind de aanhanger werd omgeblazen. Er raakte niemand gewond, maar de schade aan de aanhanger was groot. Een berger kwam ter plaatse om de aanhanger recht te zetten en af te voeren. Rijkswaterstaat sloot één rijbaan richting Tilburg daarvoor af.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!