Vrouw ontsnapt aan vlammenzee als haar chalet in brand wordt gestoken

8 april 2022 om 16:11 • Aangepast 9 april 2022 om 16:11
nl
Een 40-jarige Ossenaar is donderdag aangehouden op verdenking van het in brand steken van een chalet aan de Hermanusweg in Schaijk. Daar lag op dat moment een vrouw te slapen. Zij wist aan de vlammenzee te ontsnappen. Het chalet raakte wel aanzienlijk beschadigd.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De vrouw ontdekte de brand rond halfvijf woensdagnacht. Ze vertelde de politie dat ze lag te slapen en wakker werd van een knal. Vervolgens zag ze dat haar chalet in brand stond. Ze heeft zelf de hulpdiensten gebeld. Dat meldt de politie vrijdagochtend.

Volgens de brandweer, die de brand snel onder controle had, kan deze brand niet zomaar zijn ontstaan. Agenten gingen daarop op zoek naar een verdachte.

Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft

Sporenonderzoek
Niet veel later zagen agenten een automobilist die hen opviel. Deze bestuurder rook naar alcohol en bleek inderdaad onder invloed. Niet veel later kregen agenten aanwijzingen dat deze man betrokken zou zijn bij de brandstichting in Schaijk.

Omdat er aanwijzingen zijn dat de brand is aangestoken, doet de politie onderzoek. Forensisch rechercheurs zoeken deze vrijdag op de plaats delict naar sporen. De verdachte wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris in Den Bosch. Zijn betrokkenheid bij de brandstichting is nog onderwerp van onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!