Eigenaresse uitgebrand chalet vol ongeloof: 'Dit was mijn passie'

8 april 2022 om 16:10 • Aangepast 19 april 2022 om 16:21
nl
Vol ongeloof staat de eigenaresse vrijdagmiddag te kijken naar de puinhoop bij haar afgebrande chalet in Schaijk. Een dag eerder is daar brand gesticht, een 40-jarige man uit Oss zit vast. "Ik heb er geen woorden voor. Dit was mijn passie, ik hou van tuinieren en dat kan hier mooi."
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

De brand brak donderdagochtend uit in het chalet. Een vrouw, die het huisje huurt van de eigenaresse, lag te slapen en werd wakker van een knal. Ze wist aan de vlammenzee te ontsnappen. Het chalet raakte flink beschadigd.

Zelf was de eigenaresse niet bij het chalet toen de brand uitbrak. Vrijdagmiddag bekijkt ze de enorme schade. "Ik heb het tijdelijk verhuurd en zie nu pas de verwoesting", zegt de vrouw met tranen in haar ogen. "Gelukkig is ze veilig weggekomen en zijn er geen slachtoffers gevallen."

"Hier lag een matras, dat is in brand gestoken."

De brand is buiten aangestoken, weet de eigenaresse te vertellen. "Hier voor lag een matras zodat je buiten een beetje van de zon kon genieten. Dat is in de brand gestoken."

Waarom iemand haar chalet in brand zou willen zetten, wil de vrouw niet vertellen. Buurtbewoners vertellen aan Omroep Brabant dat de ex-partner van de huurder erachter zou zitten. Hij zou ook opgepakt zijn. De politie wil dit vanwege het onderzoek niet bevestigen.

De bewoonster heeft zelf de brand ontdekt en 112 gebeld. "Ze hoorde een knal en de hond begon meteen te blaffen. Toen heeft ze het alarmnummer gebeld, snel wat spullen bij elkaar geraapt en is ze naar buiten gerend."

Vlak na de brand zagen de agenten een man in een auto die hen opviel. Hij bleek onder invloed van alcohol, maar niet veel later zagen de agenten ook aanwijzingen dat hij betrokken zou zijn geweest bij de brand. De man zit vast voor verder onderzoek.

LEES OOK: Vrouw ontsnapt aan vlammenzee als haar chalet in brand wordt gestoken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!