Oude veerpont Werkendam III wordt toch geleverd aan de hoogste bieder

11 april 2022 om 19:00 • Aangepast 12 april 2022 om 13:33
nl
De oer-Werkendamse veerpont de Werkendam lll, die in december vorig jaar werd geveild, gaat toch geleverd worden aan de hoogste bieder: Jaap Koeman. Ondanks dat hoogste bod wilde de verkopende partij de veerboot aanvankelijk niet aan hem leveren. "Wij hadden gehoord dat Koeman een handelaar was, in plaats van de gezochte liefhebber die het bootje zou opknappen en koesteren", zegt Henri van Noorloos van de verkopende stichting.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Jaap Koeman was in december van het vorig jaar de hoogste bieder op de veiling, waar de oude veerboot Werkendam lll werd geveild. "Ik had de boot voor 52.000 euro gekocht, maar de verkopende stichting wilde mij de boot simpelweg niet leveren", vertelt hij.

"Opeens was er sprake van verkoop bij gunning, terwijl bij de veiling daar met geen woord over werd gerept. Vandaar het kortgeding maandag, ik heb de boot gekocht op die veiling en wil hem ook geleverd krijgen."

"We zijn er onderling uitgekomen."

Henri van Noorloos van de stichting veerdienst Werkendam vertelt dat de rechter maandag op de valreep geen uitspraak hoefde te doen. "We zijn er onderling uitgekomen. Met Koeman is nu afgesproken dat hij de veerpont Werkendam lll de eerste drie jaar niet mag doorverkopen. We hadden geluiden gehoord uit scheepvaartkringen dat hij dat van plan zou zijn. Vandaar dat we tot nu toe hadden geweigerd om de boot over te dragen."

"Ik ben een gelukkig mens", is de reactie van Jaap Koeman over de goede afloop. Ook blij met de afloop is Henri van Noorloos van de stichting veerdienst Werkendam. "De sfeer was prima bij de rechtbank, de misverstanden zijn uit de weggeruimd en ik kan onze achterban geruststellen over de toekomst van het bootje."

LEES OOK:

Oude veerboot wordt geveild: 'Maar hij gaat niet naar een schroothandelaar'

Eenmaal, andermaal: de oude veerpont Werkendam lll is geveild

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!