Roger Schmidt na uitschakeling: 'Mijn ploeg heeft het geweldig gedaan'

14 april 2022 om 22:23 • Aangepast 15 april 2022 om 12:41
nl
Het was een kwartier uithuilen bij PSV. De Eindhovenaren waren hard op weg naar een halve finale in de Conference League. Vlak voor tijd ging het alsnog fout. Trainer Roger Schmidt was teleurgesteld maar vond dat hij zijn team niks kwalijk kon nemen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV miste tegen Leicester een aantal sterkhouders. Onder wie Olivier Boscagli en Noni Madueke. Waar de trainer woensdag dit nog niet als excuus wilde gebruiken deed hij dat donderdag na de wedstrijd wel.

“Onder de voorwaarden die er waren heeft mijn ploeg het fantastisch gedaan. Helaas konden wij niet de juiste wissels brengen. Maar het was een geweldige voetbalwedstrijd met een goed optreden van ons. Mijn ploeg heeft het geweldig gedaan."

"Dat was eigenlijk al een mirakel"

Zoekend naar een oorzaak van de nederlaag kwam de trainer telkens terug op het gemis van een aantal spelers. “Je ziet dat zij in de rust twee goede frisse spelers brengen. Bij ons speelden Phillipp Max en Joey Veerman 70 minuten. Dat was eigenlijk al een mirakel. Max was de afgelopen dagen nog ziek.”

Los van het feit dat PSV veel spelers miste waren ze dichtbij een halve finale. Het had misschien ook wel de 2-0 moeten magen zag ook Schmidt. “We speelden goed voetbal en hebben genoeg momenten gehad op de 2-0. Helaas heeft Leicester wel hun momenten gepakt, zij hadden meer krachten in het laatste halfuur.”

"Leicester City is in mijn ogen de topfavoriet voor de titel"

Eran Zahavi sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer, maar wist ook de complimenten uit te delen aan zijn ploeg. “We hadden in de tweede helft moeten scoren. Dat was een dure les. Ik vind dat we het verder goed hebben gedaan. We hebben gevochten tegen een goede tegenstander. Leicester City is in mijn ogen de topfavoriet voor de titel.”

PSV verloor dan misschien wel van een goede tegenstander, maar de Europese campagne zal niet lang in het geheugen blijven. De Eindhovenaren begonnen nog in de voorrondes van de Champions League en stranden in de kwartfinale van de Conference League. Toch vinden Schmidt en Zahavi dat ze trots mogen zijn op de prestaties.

"We hebben ons als PSV internationaal goed gepresenteerd"

“Het is lang geleden dat PSV in een kwartfinale stond van een Europees toernooi”, zei de spits na afloop.

“Het was een lang Europees seizoen. Hebben ook niet veel verloren in Europa. Maar aan het einde sta je met lege handen. We hebben ons als PSV internationaal goed gepresenteerd. We konden niet meer doen dan dit” , besloot de Duitse oefenmeester.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!