Michael van Gerwen snel klaar in Premier League na missers in spannend duel

14 april 2022 om 22:05 • Aangepast 15 april 2022 om 21:40
nl
Michael van Gerwen wisselt goede Premier League-avonden af met slechte. De darter uit Vlijmen won vorige week speelronde negen, donderdagavond was het na de eerste wedstrijd weer klaar voor Van Gerwen. In de kwartfinale verloor hij na een spannende wedstrijd met 5-6 van Jonny Clayton.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Het duel tussen Van Gerwen en Clayton was ook een duel tussen de koploper in de Premier League en de nummer twee van de ranglijst. Mighty Mike wist vooraf al dat hij geen makkelijke openingswedstrijd zou hebben. Dat bleek ook bij de start, want Clayton nam al snel een 0-2 voorsprong. Van Gerwen knokte zich terug en kwam zelfs op voorsprong.

Bij een 3-2 stand kreeg MvG een ideale kans om afstand te nemen van zijn Engelse tegenstander. Maar drie pijlen op een dubbel werden niet benut door Van Gerwen, die Clayton daardoor weer langszij zag komen. Het ging daarna gelijk op, tot het einde van de wedstrijd.

Van Gerwen kreeg bij een 5-5 stand één mogelijkheid om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar zag de punt van zijn pijl net naast de goede kant van het ijzer bij dubbel achttien verdwijnen. Clayton profiteerde van de misser van Van Gerwen. Met een 71-finish maakte hij een einde aan de wedstrijd en plaatste hij zich voor de halve finale van de tiende speelronde.

Wachten op privacy instellingen...

Alles of niets
Voor de voormalig nummer één van de wereld was het door de nederlaag weer een korte Premier League-avond. Het is wat dat betreft dit seizoen bijna altijd alles of niets voor de Brabantse darter. Vier van de tien speelrondes kon hij na de eerste wedstrijd meteen naar huis en was het dus niets. Net zo vaak stond hij in de finale van een speelronde. Van de vier finales wist hij er drie te winnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!