Bekerzege geeft Willy hoop op titel: 'Misschien weegt dit door bij Ajax'

18 april 2022 om 11:33 • Aangepast 28 april 2022 om 15:11
nl
Het winnen van de KNVB-beker en de manier waarop PSV zondag Ajax klopte, geeft Willy van de Kerkhof nieuwe moed in de strijd om de landstitel. "Misschien weegt dit door bij Ajax", vertelde de coryfee van PSV maandagochtend in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De middenvelder van weleer vond de bekerfinale een spektakelstuk. "Deze wedstrijd was een finale waardig", vertelde hij op de radio. "Alles zat erin: mooie doelpunten, afgekeurde goals, een gevalletje randje buitenspel, oud PSV'er Mohamed Ihattaren die erin kwam bij Ajax, een ontevreden Amsterdamse trainer... En dit keer viel het de goede kant op voor ons."

"Sjaak Swart was niet blij, maar heeft me wel gefeliciteerd."

Veel PSV-fans en voetbalanalisten stoorden zich na de wedstrijd aan Ajax-coach Erik ten Hag, die na de bekerfinale bleef beweren dat Ajax het meer verdiend had de beker te winnen. "Ik snap wat hij bedoelde", vertelde Willy op de radio. "Maar zo is voetbal nu eenmaal. De ene keer heb je wat minder geluk dan de andere keer. Maar die val van Dusan Tadic, waarop Erik doelde, was absoluut geen strafschop waard. Tadic ging veel te theatraal naar de grond."

Iemand die na de wedstrijd ook niet te genieten was, was Ajax-icoon Sjaak Swart. Willy kon het niet laten om na de wedstrijd even contact op te nemen met zijn oud-teamgenoot in het Nederlands elftal. Hoe Swart reageerde? "Haha, die was niet blij. Je kent Sjaak wel, he. Er was volgens hem maar een ploeg die zondag had gevoetbald. Ik zei: ja, dat was PSV! Maar daar was hij het he-le-maal niet mee eens, haha. Ajax had volgens hem een penalty moeten hebben, ze hadden met 5-1 moeten winnen... Maar hij heeft me wel gefeliciteerd."

"Ajax is niet meer de ploeg die drie maanden geleden iedereen overklaste."

Met het winnen van de KNVB-beker is de tweede prijs van dit seizoen binnen voor PSV. Aan het begin van dit voetbalseizoen veroverde de ploeg van coach Roger Schmidt ook al de Johan Cruijff-schaal. Ook toen werd Ajax geklopt. "Nu hebben we de kans om de laatste en meest belangrijke prijs in de wacht te slepen, het landskampioenschap."

De kans dat PSV die schaal ook nog wint, lijkt niet groot. Ajax staat met nog vijf duels te gaan vier punten voor op PSV en heeft een veel beter doelsaldo. "Het zijn veel punten", weet Willy. "Een wedstrijd verliezen en een wedstrijd gelijkspelen. Maar dat zit er zomaar in", volgens hem. "Ajax is niet meer de ploeg die drie maanden geleden iedereen overklaste. De ploeg laat heel wat steekjes vallen. Dat zag je zondag ook. Daar kun je als tegenstander gebruik van maken. Misschien weegt het verlies van zondag door bij Ajax. Het wordt een heel leuk competitieslot."

LEES OOK:

PSV wint KNVB-beker na zinderende finale tegen Ajax

Bekerwinnaars thuis ontvangen: kijk hier de huldiging van PSV terug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!