Video

PSV-fans dag later nog steeds dolblij: 'Ajax heeft niets meer te vertellen'

18 april 2022 om 19:01 • Aangepast 28 april 2022 om 15:12
nl
PSV heeft zondag de bekerfinale gewonnen van Ajax en dat heeft Eindhoven geweten. Een dag na het grote feest kunnen de fans hun geluk nog steeds niet op. Dat blijkt wel bij de PSV-fanshop in het centrum van de stad, waar de de drukte maandag enorm was. "Mijn stem is eindelijk weer een beetje terug."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

In de zogeheten 'City Store' (en de fanstore van het stadion) wordt maandag het unieke felrode bekershirt van PSV verkocht. Er is veel belangstelling onder fans. Veel van hen hebben een dag later nog last van een kater of schorre keel door het feest dat zondagavond plaatsvond.

'Dag kan niet meer stuk'
"Gisteren was mijn stem helemaal weg van het schreeuwen en van het enthousiasme", zegt een van de toegesnelde fans. Trots laat hij het speciale shirt aan de camera zien. "Ik ga 'm elke dag dragen."

Een andere supporter is iets neutraler. "Ik ben blij dat ze weer eens een prijs hebben gepakt. Dat is toch mooi nieuws", zegt hij.

Het vertrouwen stijgt in Eindhoven. Nu PSV z'n eerste 'echte' prijs onder de vertrekkende trainer Rogert Schmidt binnenheeft, rijst daarmee ook een andere vraag: kan dit PSV nog kampioen worden in de Eredivisie?

"Zeker! We gaan kampioen worden. Ajax heeft nu niets meer te vertellen", zegt een schorre fan. Een andere supporter deelt die zekerheid. "PSV wordt kampioen. Ik heb er vertrouwen in", lacht hij.

17.500 fans meegereisd
Gesteund door 17.500 PSV-supporters bleef PSV fier overeind tegen Ajax zondag. In een spectaculaire finale wist de ploeg van Roger Schmidt met 2-1 te winnen van aartsrivaal Ajax. De Eindhovenaren wisten in twee minuten na rust een achterstand om te buigen.

De meegereisde fans zorgden de hele dag voor een geweldige sfeer en werden optimaal beloond met de bekerwinst. Dankzij de 2-1 overwinning pakt PSV voor het eerst sinds 2012 de KNVB-beker.

LEES OOK:

PSV wint KNVB-beker na zinderende finale tegen Ajax

Bekerwinnaars thuis ontvangen: kijk hier de huldiging van PSV terug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!