Man (27) licht hoogbejaarde mensen op via overlijdensadvertenties

19 april 2022 om 13:18 • Aangepast 28 april 2022 om 15:48
nl
De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Den Bosch aangehouden voor het plegen van bankhelpdeskfraude. Hij zou zich hebben voorgedaan als medewerker van een bank en op die manier duizenden euro's hebben buitgemaakt. Hij zocht zijn slachtoffers uit via overlijdensadvertenties.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De Bosschenaar zou vooral actief zijn geweest in Limburgse plaatsen als Valkenburg en Brunssum. Daar ging hij via overlijdensadvertenties in kranten op zoek naar recente weduwen en weduwnaars. Vervolgens deed hij zich voor als medewerker van een bank en overtuigde hij hen ervan dat er iets mis was met hun bankrekening.

Om te voorkomen dat er geld van de rekening kon worden gehaald, moesten zijn slachtoffers hun pinpas laten blokkeren. De man bood aan de bankpas en pincode op te komen halen. Vervolgens nam hij geld op of kocht hij dure spullen. Gemiddeld maakte de oplichter bedragen tussen de 2000 en 2500 euro buit.

Meerdere verdachten
De politie kwam de Bosschenaar na onderzoek op het spoor, dankzij camerabeelden van pinautomaten en winkels waar hij geld uitgaf. De man zou niet alleen werken. De politie verwacht binnenkort meer mensen aan te kunnen houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!