Na de beker wil Teze ook kampioen worden met PSV: 'Wij maken grote kans'

21 april 2022 om 16:57 • Aangepast 22 april 2022 om 09:21
nl
Na de bekerwinst is de jacht op prijzen nog niet klaar voor PSV. Nog altijd lonkt ook het landskampioenschap. Daarvoor moet het in de laatste vijf wedstrijden nog wel een achterstand van vier punten goedmaken op Ajax. De ploeg die afgelopen zondag notabene werd verslagen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Donderdagochtend stond er een open training op de planning. Zo’n tweehonderd supporters hadden zich verzameld en zagen dat de sfeer er goed in zat. Hoe kan het ook anders, een paar dagen nadat rivaal Ajax met 2-1 werd verslagen in de bekerfinale.

“We hebben een klein feestje gevierd. Deze prijs is ook wel wat mooier dan de Johan Cruijff Schaal. Dan is de ontlading nog wat groter. Nipt met 2-1 winnen is ook mooier dan 3-0”, vertelt Jordan Teze.

"Laten we hopen dat het bij Ajax negatief uitpakt."

De Brabander voetbalt al bijna zijn hele leven bij PSV en dus was de bekerwinst een droom die uitkomt. Maar na een klein feestje gaat de blik weer op de competitie. De beker mag dan mooier zijn dan de Supercup. De landstitel blijft natuurlijk de grootste prijs van het land.

Met nog vijf wedstrijden te gaan moet PSV vier punten goedmaken op Ajax. Op papier lijken de Amsterdammers een iets moeilijker programma te hebben.

Programma Ajax:
NEC – Ajax
Ajax – PEC Zwolle
AZ – Ajax
Ajax – SC Heerenveen
Vitesse – Ajax

Programma PSV:
SC Cambuur – PSV
PSV – Willem II
Feyenoord – PSV
PSV – NEC
PEC Zwolle - PSV

PSV moet hopen dat de Amsterdammers twee keer punten laten liggen. Teze hoopt dat de tik van afgelopen zondag nog even nadreunt in de hoofdstad. “De bekerwinst pakt voor ons heel positief uit, dat zie je vandaag ook op de training. De stemming zit er goed in. Laten we hopen dat het bij Ajax negatief uitpakt.”

"Wij zullen alles moeten winnen en de druk op moeten voeren"

De verdediger is alleen niet echt bezig met Ajax. “Ik weet tegen wie ze zaterdag moeten voetballen, maar het gehele programma ken ik niet. Dat is ook niet belangrijk.”

Want de focus ligt voor PSV op aanstaande zaterdag wanneer het op bezoek gaat bij SC Cambuur. Dat moet het begin worden van een eindsprint. “Wij zullen alles moeten winnen en de druk op moeten voeren. Als dat gebeurt weet ik dat we een hele grote kans maken om kampioen te worden.”

De uitwedstrijd tegen Cambuur begint zaterdagavond om 21:00 uur. Vrijdag blikt trainer Roger Schmidt vooruit op het treffen met de Friezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!