Rai Vloet reed roekeloos en veroorzaakte dodelijk ongeval, zegt justitie

21 april 2022 om 14:31 • Aangepast 22 april 2022 om 14:47
nl
Het rijgedrag van Rai Vloet was roekeloos en zeer onvoorzichtig toen hij in november vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A4 bij Hoofddorp. Hij reed met onverantwoord hoge snelheid en onder invloed van alcohol, zei de officier van justitie donderdag op de eerste zitting in de zaak tegen de profvoetballer uit Schijndel. Bij het ongeluk kwam een 4-jarig jongetje om het leven.
Profielfoto van Bart ElzendoornProfielfoto van ANP
Geschreven door

De profvoetballer raakte zijn rijbewijs erdoor kwijt. Hij krijgt zijn rijbewijs voorlopig ook niet terug. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar donderdag besloten 'in het belang van de verkeersveiligheid en met het oog op de verdenking' tegen Vloet.

Schorsing
De 26-jarige middenvelder voetbalde voor Heracles Almelo, maar hij stapte vorige maand over naar FC Astana in Kazachstan. Heracles besloot hem in januari te schorsen nadat was gebleken dat zijn betrokkenheid bij het dodelijke auto-ongeval groter was dan de voetballer eerder had beweerd.

De zitting in de rechtbank in Alkmaar was een zogeheten pro-formazitting, die nodig was om de inbeslagname van het rijbewijs te beoordelen. De officier heeft eerder bepaald dat Vloet een jaar lang zijn rijbewijs kwijt is. Dit besluit moest binnen zes maanden worden getoetst door de rechtbank. De advocaat van Vloet zei dat de verdediging 'alle begrip heeft voor de inname van het rijbewijs'.

Strafzaak
De strafzaak tegen Vloet volgt later dit jaar. De rechtbank Noord-Holland wil er een dag voor uittrekken. Een zittingsdatum is nog niet bekend. De verdediging dient eventuele onderzoekswensen binnen vier weken bij de rechter-commissaris in te dienen.

LEES OOK:

'Rai Vloet reed 203 kilometer per uur bij dodelijke aanrijding op A4'

Rai Vloet vindt nieuwe club na ongeluk waarbij 4-jarig jongetje omkwam

Rai Vloet speelt nooit meer voor Heracles na dodelijk ongeluk

Supporters woest over rentree Rai Vloet: 'Schandelijk en walgelijk'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!